Interjúk

Interjú Stohl Andrással

Először is gratulálunk a Nemzeti Vágtán elért sikerekhez!

Köszönöm szépen!

Tudjuk, hogy a Tenkes kapitánya című musical keretein belül is lovagolni fog. Mennyire szokott össze a produkcióban használt lovával? Végig ugyanaz a ló lesz a társa a darabban, vagy több is színre lép?

Egy konkrét ló, Aranyvirágnak hívják. Csizik Misinek (Csizik Mihály, a Tenkes LSC Siklósi Huszárbandériumának kapitánya – a szerk.) a lova, rögtön mikor lejöttünk az előzetes PR munkához dolgozni, akkor Misi ezt a lovat hozta nekem és nagyon megszerettem. Rögtön, ahogy elsőre felültem, mondtam, hogy tökéletes és azóta vele gyakorolok, és meglehetősen jól együttműködünk. Én azt érzem, hogy ő legalább olyan főszereplője ennek a munkának, mint amit én csinálok.

Hallottuk, hogy a darab folyamán lesznek olyan veszélyes elemek, amikhez kaszkadőröket kell használni. Önnek lesz dublőre?

Én használok egyedül kaszkadőrt, mert velem fog egyedül olyan történni a darabban, ami durva, de nem mondom el, hogy mi, mert a múlt alkalommal például nem vették észre, hogy cseréltünk, és még gratuláltak is, hogy milyen jól énekeltem azután, hogy volt az akció.

És Eke Máté karaktere mennyire áll Önhöz közel?

Ez érdekes, amikor az ember ilyeneket játszik megpróbálja magából kihozni, hogy ő milyen lenne, ha ebbe a helyzetbe kerülne. Úgyhogy én nem feltétlen Eke Mátét játszom el, hanem hogy én, Stohl András, ha ilyen helyzetbe kerülnék, mit csinálnék ezekkel a szövegekkel, ezekben a szituációkban.

Mennyire veszi alapul a korábbi Zenthe Ferenc játszotta szerepet?

Egyáltalán nem, a helyzetek ugyanazok, mint amik a tévéfilm-sorozatban voltak, úgyhogy adottak a helyzetek, amiket meg kell csinálni, de hát azt a Zenthe Feri bácsi csinálta, ezt meg én. Butaság is lenne, hogy ha én rá próbálnék hasonlítani, ezért sincs például bajszom.

De azért érez némi félelmet, hogy megfeleljen az elvárásoknak?

Igen, érzek azért egyfajta félelmet, mert mindenki szerette A Tenkes kapitányát, és ez így is van jól. De ez egy másik előadás, ezt azért a néző is tudja. Én azt szoktam mondani, hogy a néző nem buta, tehát pontosan tudja, hogy nem azt A Tenkes kapitányát látja. Az egy filmsorozat volt, ez pedig színház. Mindenesetre megpróbáltunk filmszerűek lenni, például fényvágásokkal megyünk végig a történeten. De akik eddig látták, azok azt mondták, hogy nagyon élvezetes.

És mennyire izgalmas ekkora nézősereg előtt játszani, hiszen két ezer emberről van szó egy előadás alkalmával?

Nagyon izgalmas, de én ebbe bele vagyok járatódva, ugyanis épp Szegedről jöttem, ahol a Cigányszerelem című előadásban játszottam, ahol négyezer ember van. De ez azért emberibb szerintem, mert Szegeden szinte csak hangjáték volt, annyira messze vannak akik leghátul ülnek. Itt Siklóson látják még az arcunkat is, itt azért lehet játszani.

Mennyire áll önhöz közel a musical, mint műfaj?

Soha életemben nem játszottam még musicalben, úgyhogy ez lesz az úttörés, ez lesz a premier. Operettben játszottam már többször. Szeretem a musicalt, szeretem hallgatni is, nézni is, úgyhogy remélem, hogy engem is szeretnek majd hallgatni és nézni.

És esetleg később is elvállalna ilyen jellegű szerepet?

Amennyiben el tudom énekelni azt a szólamot, amit rám osztanak, akkor feltétlenül.

Schmidt Barbara

Kapcsolódó tartalmak

Nádasi Veronika – Mirage

Kiss Brigitta

John Barrowman újra a West Enden

admin

Bálint napi csókverseny az Elfújta a szél musical sztárjaival

Czitrovszky Balázs

Magyar évadot hirdet a Veszprémi Petőfi Színház

Volf Anna

Rátóti Zoltán további öt évre kapott megbízást a kaposvári színház vezetésére

Volf Anna