Hírek, beszámolók

Ismét sokan látogattak el a Pesti Broadway Fesztiválra

Már péntek délután megtelt a Nagymező utca az Operettszínház sztárjaira várakozó tömeggel. Ekkor kezdődött a Magyar sztárszerzők maratonja, melyben operettslágerek és magyar szerzők musicaljei is helyet kaptak. A 2011/2012-es évadban bemutatásra kerülő Szörényi mű, a Veled, Uram!  itt ‘debütált’, hiszen a főszereplők, többek között Sasvári Sándor, Feke Pál és Vágó Bernadett mindnyájan dalpremierrel készültek.

Szombat délután még több ember látogatott ki a fesztiválra. Kora délután a Musicalmesék előadása várta a családokat, illetve a Lévay Szilveszter Nemzetközi Énekverseny díjazottjai is bemutatkoztak. Fél hatkor ismét az eljövendő évad bemutatóin volt a sor, érezhetően nagy érdeklődéssel várta a hallgatóság a bemutatás előtt álló műveket. A péntekihez képest kibővített és más szereposztásban felálló Veled, Uram! blokk mellett az Ördögölő Józsiás, a Cigányszerelem és a Marica grófnő című előadások dallamai pezsdítették fel a közönséget.

A Sopronban és az Operettszínház falain belül is bemutatott Miss Saigont pedig ismerős szeretettel üdvözölte a publikum. Kerényi Miklós Máté, Bordás Barbara, Dolhai Attila, Vágó Zsuzsi és Szabó P. Szilveszter varázsolták a színpadra a musical drámai vagy éppen komikus jeleneteit.

A fesztivál második napján az Operettszínház művészeinek egyéni bemutatkozását is meg lehetett tekinteni. Szólólemezéről énekelt többek között Náray Erika és Peller Károly. A két napos rendezvényt záró Táncdalfesztivál előtt pedig Dolhai Attila a Gipsylanddel közös projektjét mutatta be. Az előzenével kísért koncert nagy sikert aratott.

A kilencedik Pesti Broadway Fesztivál tehát idén is tömegeket vonzott, vélhetően jövőre sem lesz ez másképp.

 

Peller Károly, Oszvald Marika, Szabó Dávid

 

Feke Pál

 

Dolhai Attila

 

Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra

Kapcsolódó tartalmak

Koldusopera – Békéscsabai Jókai Színház

Buchmann-Horváth Emese

Színészbál a kecskeméti Katona József Színházban

József Kriszti

Rövidhírek, 2013. december

Volf Anna

Saját színház épül Frodónak

admin

Ghost a Csillagok évében a Budapesti Operettszínházban

Krista Adrienn