Hírek, beszámolók

Ismét Vámpírok bálja a Pesti Magyar Színházban

2011 nyarán ismét Budapesten báloznak a vámpírok! Hamarosan kezdődik az ötödik nyári báli szezon a Pesti Magyar Színház épületében.

Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre 2007 nyarán a PS Produkció a Magyar Színház épületében. Az 1997-es bécsi bemutató után Stuttgart, Hamburg, Varsó, Berlin, Oberhausen, majd újra Bécs, Stuttgart és 2010-ben Antwerpen közönsége csodálhatta ezt a minden ízében különleges, fanyar humorú, lenyűgözően látványos, lehengerlően lendületes musicalt. Jim Steinman kifogyhatatlanul áradó melódiái hűen követik a Polanski által megálmodott történetet. Michael Kunze szövegkönyve költői megjelenítése a vámpírok borzongató és groteszk antivilágának. A magyar fordítás az eredeti szövegkönyv líráját, mondanivalóját megtartva és azt a magyar nyelv egyedülállóan kedves szófordulataival gazdagítva Miklós Tibor munkája, akit több mint száz sikeres musical írójaként, fordítójaként ismerhetünk. Dennis Callahan világhírű koreográfus fergeteges táncait csak a magyar előadáson látható elemekkel egészítették ki. A Vámpírok bálja musical minden eddiginél látványosabb magyar bemutatójának díszleteit és jelmezeit a nemzetközileg elismert Kentaur tervezte.

A budapesti Vámpírok bálja musical produkciót ötödik éve láthatja a közönség szezonálisan a téli és nyári hónapokban a 700 férőhelyes Pesti Magyar Színház épületében. A szereposztás folyamatosan bővül, és egyben fiatalodik, ezért rendszeresen fedez fel új tehetségeket a produkciós team Simon Edit producer, Cornelius Baltus rendező, Dennis Callahan koreográfus és Póka Balázs művészeti vezető. A kezdetek óta főszereplője a produkciónak Egyházi Géza, akiért azóta az egész ország rajong, valamint többek között Andrádi Zsanett, Jegercsik Csaba, Pirgel Dávid és Kecskés Timi is.

Nyári Vámpírok bálja előadásnapok a Pesti Magyar Színházban (VII. Hevesi Sándor tér 4.)

2011. június 16, 17, 18, 19. augusztus 25, 26, 27, 28. szeptember 1, 2, 3, 4.

Jegyinformáció:

VámpírokDirekt: 0630 647-4422

www.vampirokbalja.com

Kapcsolódó tartalmak

Broadway Fesztivál 2013 Program

Sándor Petra

Önéletrajzot ír Patti LuPone

admin

Megkezdődött a jegyértékesítés a 2017-es Budapesti Nyári Fesztiválra

Buchmann-Horváth Emese

Gyakornok munkatársakat keresünk

Vincze Dániel

Újra Musical és Miskolc gála a Művészetek Házában

halasi.vivien