Hírek, beszámolók Rendezvények

21 éves csongrádi lány énekel a hollywoodi sikerszerző budapesti koncertjén

Kincses Fannit választotta maga mellé James Newton Howard, hogy budapesti koncertjén elénekelje Az éhezők viadala betétdalát.

A Harry Potter, a Micsoda nő!, Az éhezők viadala, a King Kong és további számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard Budapestre is ellátogat 2017-ben első élő koncertturnéjával. November 5-én, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel egy szimfonikus zenekarral és egy kórussal kiegészülve. A Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is kitüntetett, Oscar-díjra jelölt nemzetközileg elismert filmzeneszerző koncertjén Hollywood elmúlt három évtizedének filmzenéit ünnepli. Legutóbb a budapesten forgatott Red Sparrow kémfilm zenéjét alkotta meg, amiben Jennifer Lawrence játssza a főszerepet.

James Newton Howard néhány hónappal ezelőtt egy online énekversenyt hirdetett meg Európában, melyben a magyar profi és amatőr énekeseknek is lehetőségük nyílt a megmérettetésre. A verseny nyertese egy dal erejéig felléphet a turnézó világsztárral az Arénában. A választás a 21 éves, csongrádi Kincses Fannira esett, őt maga a zeneszerző kérte fel a feladatra, hogy előadja Az éhezők viadala betétdalát, a The Hanging Tree-t, amit a filmben Jennifer Lawrence énekelt.

A zeneszerző bejelentése

“Először kaptam egy e-mailt arról, hogy bekerültem az első ötbe. Nagyon boldog és izgatott voltam, alig vártam, hogy értesítsenek a végső döntésről. Ez volt az a pont, ahol először elhittem, hogy megnyerhetem a versenyt. Majd hetekkel később jött az újabb e-mail, amiben gratuláltak, mivel James Newton Howard engem választott ki. Számomra már csak a tudat, hogy egy ilyen sikeres zeneszerző legalább egyszer látta a videómat, már hihetetlen volt. De az, hogy a hangom alapján engem választott, hogy énekeljek a Papp László Sportarénában, már szinte szavakba nem önthető. Hatalmas megtiszteltetés, hihetetlen kaland és óriási felelősség” – mondta Kincses Fanni, aki hozzátette: a legnagyobb kihívás számára a szöveg memorizálása, mivel könnyen felcserélhető versszakokból áll a dal, de szorgalmasan készül énektanárával a novemberi koncertre.

James Newton Howard zenéit több mint 120 filmben hallhatták, szerzeményeit havonta több millióan töltik le az internetről. A The Hanging tree című dala második helyezést ért el a Billboard Hot 100-as listában. Howard első élő koncertturnéján több mint száz előadó lesz segítségére a színpadon; a zeneszerzőt kísérő szimfonikus zenekar egy kórussal is kiegészül. A kivetítőkön jó néhány film legizgalmasabb jelenetei illusztrálják a koncertet, és fantasztikus fényshow-ra is számíthatnak a nézők.

A koncertre jegyek az Interticket hálózatában kaphatók.

Kapcsolódó tartalmak

Pályázat új magyar musical megalkotására

admin

Meghalt a Grease egyik sztárja

Volf Anna

A játék újra él – Abba-dalok Esztergomban

Buchmann-Horváth Emese

Új beállók a Rómeó és Júliában

Buchmann-Horváth Emese

Chicago és Padlás a következő évadban Miskolcon

Volf Anna