Hírek, beszámolók

Jön A Púpos musical!

Laklóth Aladár címszereplésével november 24-én a RaM Colosseumban lesz A Púpos című musical kőszínházi premierje.

A Paul Feval regényéből készült zenés színpadi adaptációban többek között olyan sztárok keltik életre a történet szereplőit, mint Csengeri Attila, Makrai Pál, Vikidál Gyula, Barabás Kiss Zoltán, Molnár Ágnes és Fésűs Nelly. Szabadtéri színpadon a közönség már láthatta a Magyarock Dalszínház előadásában Lagerdére lovag történetét, november 24-től azonban új otthonra lel a produkció, és ezentúl kőszínházban is megtekinthető lesz. Vizeli Csaba és Másik Lehel még 2010-ben egy musical pályázatra készítette a művet, most egy kicsit felfrissítve, megújítva kerül a darab a nézők elé, így azoknak is nyújt majd újdonságot, akik esetleg korábban a szabadtéri előadáson jelen voltak.

– A Púposban minden jelen van, ami egy jó musicalhez kell, azért is választottuk ezt a regényt: ellentétek játékát élvezhetjük, élni akarás és gyilkosság, szerelem és gyűlölet, barátság és ármány, a jó és a gonosz vetélkednek egymással, hogy végül – mindannyiunk örömére – a jó elnyerje jutalmát – mondta Vizeli Csaba, a produkció rendezője arról, hogy miért Favel, talán napjainkban kevésbé ismert regényét választották.

A darab története:
Philippe Gonzague bérgyilkosokkal megöleti Philippe Nevers hercegét, Franciaország harmadik leggazdagabb nemes urát, hogy elvehesse annak özvegyét, a szép Aurore Caylust, és ezzel rátehesse kezét Nevers hatalmas vagyonára.
A merénylet sikerül, a házasság is. A halott barát, a herceg lányát, a csecsemő Aurore-t azonban a tisztaszívű Henri Lagardére lovag – az egykori vívósegéd – megmenti, így a gaz Gonzague herceg nem lehet a lányra eső örökrész birtokosa.
A történet 17 év elteltével Párizsban folytatódik. A gazdasági konjunktúrát kihasználó Gonzague, “a harmadik Philippe” kastélyát jó pénzért üzletkötők rendelkezésére bocsátja. Köztük tűnik fel a titokzatos púpos, akiről idővel kiderül, hogy azonos az Aurore Nevers-t hetedhét határon túl felnevelő – és a már felserdült, 18 éves lányba immár beleszerető – Lagardére-rel. 

Az újrarendezett darab november 24-én debütál a RaM Colosseumban, ekkor két alkalommal látható (15 és 19 óra), legközelebb pedig decemberben lesz színen. Az előadást Bakó Gábor és Vizeli Csaba rendezte.

forrás:ramcolosseum.hu
 

Kapcsolódó tartalmak

József 200. jubileumi előadás (Madách Színház, 2015 Január 19.)

Motyovszki Márton

Don Quijote a Szigeten

Rechtenwald Kristóf

Jelmezes promenád

admin

A Szépség és a Szörnyeteg októberben Sopronban

Sándor Petra

Színházi világnap – Színházak éjszakája szombaton

Volf Anna