Hírek, beszámolók

Jótékonysági Chicago Miskolcon

A miskolci Rotary és a miskolci Hospice kapcsolata nem újkeletű. 2008. júniusában a Rotary Club Miskolc tagjai Budapesten egy színházi előadást szerveztek, ahol a magyar Rotary tagjai vásároltak támogató jegyeket a Vámpírok Bálja előadásra. 
A nagy sikerű előadás eredménye 1.000.000 Ft adomány volt, mely bevételből a a Rotary Club Miskolc tagjai egy mobil ultrahang készüléket vásároltak a miskolci Hospice szervezet számára. A 2014. februári Miskolci Kocsonya Farsangon közös pavilont állítottak a Rotary International világszervezet miskolci klubjai, a Rotary Club Miskolc, és a Rotary Club Miskolctapolca. A cél az adománygyűjtés volt. A két klub tagjai önkéntes munkában kérték a Kocsonya Farsang vendégeinek támogatását, a miskolci Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány céljait segítendő. Az Erzsébet Hospice Alapítvány a magyar hospice szervezetek egyik úttörőjeként 1994-ben kezdte meg végállapotú rákbetegek otthoni ápolását.
A tevékenységük teszi lehetővé, hogy a beteg – ha kívánja – élete utolsó pillanatáig otthonában maradhasson (otthonápolt, betegeik 55-60 %-a). 
A farsangi forgatag négy napja alatt a két Rotary klub tagjai összesen 421.000 Ft adományt gyűjtöttek. 
A Kocsonya Farsang idején történt adománygyűjtés sikerén felbuzdulva határozta el a Rotary Club Miskolc, és a Rotary Club Miskolc-Tapolca tagsága, hogy visszatér az egykor már sikeres adománygyűjtő programhoz, és ismét színházi előadásra invitálja a támogatókat, ám nem Budapestre, hanem Miskolcra. 
 
A kezdeményezéshez sikerül megnyerni a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját, Kiss Csabát, és megszületett a terv, a Rotary Club Miskolc, a Rotary Club Miskolc-Tapolca és a Miskolci Nemzeti Színház 2014. április 22-én jótékonysági színházi előadást szervez, ahol a közönség – támogató jegyek megváltását követően – a színház nagy sikerrel játszott musical előadását, a Chicago című darabot tekintheti meg. 
 

Kapcsolódó tartalmak

Tévésorozat az amerikai zenei listák élén

admin

We will Rock You: Szuperprodukció és társadalomkritika

Stern Ágnes

POSZT – zenés előadások a családi színházi fesztiválon

Volf Anna

Beszélgetés a Kabaré sztárjaival és rendezőjével

Vincze Dániel

Interjú Boncsér Gergellyel

Vincze Dániel