Hírek, beszámolók

Jövőre Jekyll és Hyde a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán

Eredményes évadot zárt az idén nyolcvanéves Szegedi Szabadtéri Játékok, több mint 64 ezren látták az előadásokat a fesztivál két játszóhelyén – közölte Bátyai Edina igazgató kedden Szegeden.

Az emberek nehéz gazdasági helyzete és a szeszélyes időjárás ellenére több mint 90 százalékos látogatottságot sikerült elérnünk – mondta a szakember az évadot értékelő és a jövő év műsorát bemutató sajtótájékoztatón. Hozzátette: a legnagyobb sikert a Valahol Európában című musical hozta, a Béres Attila által színpadra állított mű hatból öt alkalommal teltház előtt ment a Dóm téren. A jubileumi évad nyitóelőadása, Az ember tragédiája is rendkívül népszerű volt, Vidnyánszky Attila rendezése a két előadásnapon 96 százalékos látogatottsággal bizonyította, a prózának is van létjogosultsága a fesztivál nagyszínpadán – emelte ki az igazgató.

A 2012-es évad rendhagyó módon musicallel indul, július 6-tól Frank Wildhorn izgalmas darabját, a Jekyll és Hyde-ot láthatja a közönség. A Kossuth-díjas Novák Ferenc tavasszal ünnepelte 80. születésnapját, a koreográfus hosszú éveken át dolgozott nyaranta a Tisza-parti városban, hiszen ő volt a Szegedi Néptáncfesztivál művészeti vezetője. Bátyai Edina – születésnapi ajándékként – őt kérte fel a 2012-es néptáncos produkció, a Hegyen-völgyön lakodalom rendezésére. Két egyfelvonásos opera – Mascagni Parasztbecsülete és Leoncavallo Bajazzók című műve – is szerepel a jövő évi programban. A fesztivál hagyományaihoz híven kortárs darabot is bemutatnak: Szarka Tamás, a Ghymes együttes Kossuth-díjas énekese, zeneszerzője pályájának első musicalje Szűz Mária életét dolgozza föl. A fesztivál az augusztus 20-i hétvégén a Mágnás Miskával zárul, Szirmai Albert és Gábor Andor operettjét még soha nem játszották a szegedi Dóm téren.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Rendhagyó történelemóra az Operettszínház művészeivel

Volf Anna

Charles Aznavour musicalt készít Toulouse-Lautrec életéről

halasi.vivien

Nyerj jegyet a bécsi Producerekre!

admin

Alaphang – Az Össz-Hang Társulat bemutatkozó előadása

Liga Mihály

Évadzáró a József Attila Színházban

jambor.dorottya