Hírek, beszámolók

Jubilált A Szépség és a Szörnyeteg

2012. május 17-én háromszázadik alkalommal elevenedett meg a Budapesti Operettszínház színpadán a Walt Disney klasszikusa, az A Szépség és a Szörnyeteg.

A címszerepekben Kékkovács Mara és Homonnay Zsolt (teljes szereposztás itt) varázsoltak el kicsit és nagyot egyaránt a magas játszási szám ellenére is friss és energiával teli előadáson, majd Kerényi Miklós Gábor – KERO® tartott ünnepi beszédet. A színidirektor visszaemlékezésében felidézte 2003-as New York-i útját, ahol első körben a Walt Disney elutasította a kérését, hogy az Operettszínház bemutathassa a darabot, de pár hónappal később, két a színházban futó musical (közöttük a Mozart) megtekintése után mégis megadta az engedélyt.

Ezt követően kiemelte a csapatmunka fontosságát, és színpadra szólította a főbb alkotókat, akik a produkció felett bábáskodtak: Túri Erzsébetet, aki a Herendi porcelán motívumokat is idéző jelmezeket tervezte, Duda Éva koreográfust, Somogyi Szilárdot, akivel közösen fordították a librettót, valamint Böhm György rendezőt. KERO® köszöntötte az előadás díszvendégét, a BB Promotion képviseletében megjelenő Dagmar Windisch asszonyt, és elmondta, hogy a társulat újabb német nyelvű turnéra készül. A turné állomásai Dresda, Mannheim, Bécs és Frankfurt, ahol 2012 nyarán negyven előadást, ősszel pedig újabb hetvenet terveznek. Az itthoni, valamint a német nyelvterületeken lejátszott, és a jövőben tervezett előadásokkal együtt az Operettszínház produkciója mintegy hétszázezer nézőhöz jut majd el.

Ezután a jubileum alkalmából meglepetésprodukciók várták a közönséget. Először Peller Károly adta elő Gaston szólóját (Egy hős vár rád) a három régi és új Belle-lel, Kékkovács Marával, Szinetár Dórával és Vágó Bernadettel majd egy félig magyarul, félig németül elhangzó Szörny duett (Nincs szépség a földön) következett Homonnay Zsolt és Szabó P. Szilveszter interpretációjában. A két Szörnyeteg Földes Tamás Perc Urával, Nádasi Veronika Tea mamájával, a három Belle-lel valamint Csonka András és Bereczki Zoltán Lángőreivel kiegészülve egy rövid, ám annál humorosabb jelenettel örvendeztette meg a nézőket, majd a fináléban a grandiózus Vacsora revü (Önnek jár) csendült fel mindhárom Lángőrtől.

Horváth Emese

Kapcsolódó tartalmak

Koldusopera a Vígszínházban

Volf Anna

Újabb sikerfilmből készül musical

admin

Határtalan Napok Miskolcon

Vincze Dániel

EZ nem ugyanAZ! – musical koncert újra

Kiss Brigitta

Csakazért is szerelem (fotóspróba) – Turay Ida Színház

Vincze Dániel