Hírek, beszámolók

Jubileumi évadnyitó gálaest a Karinthy Színházban

2016. szeptember 1-jén ünnepi gálaesttel nyitotta meg 35., jubileumi évadát a Karinthy Színház. A rendezvényen a színigazgatót, Karinthy Mártont is köszöntötték születésnapja alkalmából.

Rendkívül színes műsorral fogadta nézőit a Karinthy Színház jubileumi évadnyitó gáláján, melyet filmbejátszásokkal indítottak a színház alapításának évéből, 1981-ből. A bejátszások között televíziós műsorok, reklámok és korabeli előadások részletei szerepeltek. Később színészkollégák és a teátrum háttérmunkásai küldtek videóüzenetet és mondtak pár kedves szót, történetet a teátrumról és a direktorról.

Karinthy Márton az évforduló kapcsán kifejtette, hogy 35 év egy színház életében milyen nagy dolog. Erre az évadra, 3 és 5, azaz 3 stúdió és 5 nagyszínpadi bemutatóval készülnek. “Nekünk már 35 évad óta jó Újbudán itthon lenni”– mondta a direktor, majd Hoffman Tamást, Újbuda polgármesterét szólították színpadra, aki köszöntőjében biztosította a társulatot, hogy a 11. kerület a jövőben is igyekszik meghálálni a rengeteg befektetett munkát.

Ezek után a tavalyi évad díjait adták át. A nézők szavazati alapján a legnépszerűbb előadás A bolond lány lett, melyet Karinthy Márton rendezett. A legnépszerűbb színész Szabó P. Szilveszter, legnépszerűbb színésznő díját Pásztor Erzsi kapta. Nagy meglepetésben volt része a Kossuth-díjas művésznőnek, aki a közönségdíj mellé a Színházi Dolgozók Szakszervezetének díját is elnyerte. A köszöntők végeztével az est házigazdája, Szegezdi Róbert egymás után szólította színpadra a kollégákat, akik egy-egy személyes produkcióval készültek “Buda töretlenül népszerű színházának” évadnyitójára.

A humoros előadások mellett komolyabb pillanatokban sem volt hiány. Murányi Tünde, Egri Kati és Kovács István stílszerűen egy-egy Karinthy művel készült. Csere László operettet, Sári Évi könnyűzenei slágereket énekelt. Balázs Andrea és Dányi Krisztián a Nyitott ablak című sikerdarab egy dalát adta elő Verebes István ünnepi átiratában, Hajdú Steve rappelt, Dunai Tamás pedig klarinéton játszott. Pápai Erika az Azért vannak a jó barátok, Marton Róbert pedig a Hazám című dallal fokozta azt est ünnepi hangulatát. Az egyes blokkok között mókás kvíz kérdéseket tettek fel a színészcsoportoknak az 1981-es évvel kapcsolatban.

Az est folyamán bemutatkozott a 7 éves KoMod Színház is, amely egy éve a teátrum stúdiószínpadán mutat be rendhagyó előadásokat. Az est végén Karinthy Márton megnyitotta az évadot, és megköszönte a közönség figyelmét, bízva a további sikerekben. A meghívott vendégeket a műsor után a Hadik Kávéház tortakülönlegességei várták.

A gálával kezdetét vette a 35. évad a Karinthyban, a „kis budai színházban, amit egy padlásszobában álmodott meg egy kisfiú, aki akkor még nem is sejtette, hogy meddig fogja ez az álom repíteni”.

 

Kapcsolódó tartalmak

Rebecca ajánló

admin

Kékszakáll

Stern Ágnes

Béres Attila rendezésében érkezik A chicagói hercegnő a Budapesti Operettszínházba

Buchmann-Horváth Emese

Gondolatok a bécsi Producerekről

Vincze Dániel

Almodóvar-filmből musical

admin