Interjúk

Jublieumi koncert – Tunyogi Bernadett húsz éve a zenei pályán

Tunyogi Bernadett idén ünnepli 20. évfordulóját annak, hogy elindult a zenés pálya rögös útvesztőjében. Színházi szerepek sokasága tarkította gazdag életpályáját, melyet e hét csütörtökön egy különleges koncerttel ünnepel meg. Ennek apropóján kérdeztük gyermekkorról, színházról, múltról és jövőről, valamint a csütörtök esti koncert előkészületeiről.

Honnan jött az ötlet, hogy a húsz éves pályafutásodra egy koncertet szervezz?

Már tavaly eszembe jutott, hogy idén lesz pont húsz éve, hogy elkezdtem ezt a pályát. Ezért szerettem volna egy olyan koncertet, amely igazán rólam, az elmúlt húsz éves pályámról szól.

Miért tartottad fontosnak, hogy ne egyedül állj színpadra, hanem ilyen sok vendéggel, ami – lássuk be – egy önálló koncert esetén nem megszokott?

Mert ezt a felállást tartom igazán érdekesnek. Természetesen önálló koncertet is szívesen csinálnék egy kisebb helyen, ahol akár olyan dalokkal lépnék a közönség elé, amit nem szoktam énekelni, de ez a mostani koncert nem erről szól. Itt a barátaimmal lépek színpadra, ahol felidézzük az elmúlt 20 évből azokat a darabokat, dalokat, amelyek összekötnek minket és amelyek az én pályámat is aktívan meghatározták, befolyásolták. A műsorban természetesen helyet kapott két szóló dal is, de általában ha az ember színpadra lép egy darabban, nem egyedül teszi azt, ezért én is így, partnerekkel szerettem volna feleleveníteni ezeket a pillanatokat. Belátom, hogy nem megszokott ez a koncert felállás, de azt hiszem, ez is a koncert egyik különlegessége. Ezek mellett én egy nagy eredménynek tartom és büszke vagyok arra, hogy egy estén ennyi nagy művészt sikerült megnyernem a koncertre, akik különböző műfajokból érkeznek. Például Auth Csillát és Szolnoki Petit még a pop világából ismerem, amikor vokáloztam, míg más vendégeim épp a színház világából jönnek. Kicsit olyan lesz ez, mint egy osztálytalálkozó vagy egy nagy születésnapi buli…

Ez a koncert egy egyszeri alkalom, vagy tervezitek, hogy a jövőben akár vidékre is ellátogattok vele?

Sokan kérdezték már ezt tőlem – alapvetően nem tervezem a turnét. Egyrészről nagyon nehéz volt ennyi művészt egy estére összeegyeztetni, másrészről úgy érzem, hogy ez egy örömünnep, ami a pillanatról szól. Természetesen, ha felkérés érkezne, szívesen turnéznék a koncerttel, hiszen a barátaimmal lépek fel, akiket nagyon szeretek, azokat a dalokat éneklem, amelyeket nagyon szeretek, tehát részemről akadálya nem lenne. Fontos megemlítenem azt is, hogy a koncert bekerült a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjába – ez óriási megtiszteltetés számomra.

Sokat dolgoztatok azon, hogy ez a koncert létrejöhessen?

Őszintén szólva nagyon sokat. Több mint négy hónapja kezdtük el az egyeztetéseket, személy szerint nekem nagyon sok munkám van benne. Minden kollégám örömmel vette a felkérést és a lehető legjobban állt hozzá a kérdéshez, mégis be kellett látnom, hogy a szervezés egy teljesen más műfaj, mint a színészet vagy az éneklés. Hiába dolgozom már húsz éve a színház világában, egyetlen estét is összeszervezni borzasztóan nehéz és fárasztó munka. Ennek ellenére minden pillanata, amit erre fordítottam és fordítok, boldogsággal tölt el.

17 vendég lesz a koncerten. Sikerült mindenkit elhívnod, akit szerettél volna?

Dehogy! Amikor először összeírtam a névsort, kiszámoltam, hogy három ilyen koncertet össze tudtam volna hozni azokból az emberekből, akiket nagyon szeretek és nagyon közel állnak hozzám. Természetesen erre nem volt lehetőségem, így nagyon nehéz döntéseket kellett meghoznom, de úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapat áll majd színpadra és egy felejthetetlen estét szerezhetünk a közönségnek.

Holnap további részeket közlünk az interjúból, valamint megmutatjuk képekben is a koncert előkészületeit. Nyereményjátékunkon egy páros belépőjegyet nyerhet valamely szerencsés olvasónk, ezért érdemes a héten velünk tartani. Aki azonban nem szeretné a szerencsére bízni részvételét a koncerten, vásárolja meg honlapunkon keresztül belépőjegyét itt.

Potyó Krisztián

Kapcsolódó tartalmak

Elisabeth Siófokon

admin

Rebecca sajtótájékoztató

oldadmin

A nyomorultak – filmforgatás

Czibulka Stella

Nemzetközi vámpírtalálkozó – videós beszámoló

admin

Kék róka (Pinceszínház)

Czitrovszky Balázs