Hírek, beszámolók

Judi Dench egy iskolai Sondheim-előadásban szerepel

Az Oscar-díjas brit színésznő az óriásnak kölcsönzi a hangját az észak-yorkshire-i bentlakásos Giggleswick iskola Into the Woods című előadásában – értesült a BBC online hírszolgálat. Az iskola diákjai kérték fel, hogy vállalja el a szerepet a darabban, amelyet kilencven gyerek közreműködésével visznek színre.

Dench lett a patrónusa annak a másfél évvel ezelőtt létrehozott színházi alapítványnak, amely a néhai Richard Whiteley által az iskolára hagyott összeget kezeli. A 2005-ben elhunyt Whiteley egykor maga is az iskola tanulója volt, és a Channel 4 tévécsatorna egy játékának műsorvezetőjeként vált közismertté.
A diákok azért választották Dench-et, mert a színésznő egy tavalyi nagy sikerű londoni szabadtéri előadásban már játszotta ezt a szerepet Stephen Sondheim Tony-díjas musicaljében. Az óriás egyébként nem jelenik meg a nyílt színen, csupán a hangját hallani.

Az iskola szerint Dench először bocsátja egy előadás rendelkezésre a felvett hanganyagot. Andrew Beales, az iskola alapítványi igazgatója elmondta, hogy a gyerekek nagyon izgatottak, nem nagyon hittek benne, hogy a színésznő kötélnek áll.

A Grimm-mesék alapján született Into the Woods című musicalt december 1. és 3. között játsszák a Giggleswickben.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Lekerül a Shrek

admin

Rebecca – Helsinki

Nagy Péter

A Csalogány családdal nyitja az évadot a Karinthy Színház

Buchmann-Horváth Emese

Nyilvános próbák is lesznek a Színházak éjszakáján

Volf Anna

"Elmentem Japánba, hogy hazataláljak" – Interjú Kamarás Mátéval

Mezőfi Orsolya