Hírek, beszámolók

Julie Taymor a Pókember után a Szentivánéji álmot rendezi New Yorkban

A Pókember után is van élet: Julie Taymor, aki két éve viharos körülmények között távozott a képregényből írt Broadway-musicaltől, a Szentivánéji álommal tér vissza a New York-i színházi életbe.

Oberon szerepét a népszerű Homeland-tévésorozatból ismert David Harewood, Titániáét Tina Benko, Puckét pedig Kathryn Hunter kapta az új brooklyni Shakespeare- és Klasszikus Dráma Központban műsorra tűzött előadásban. A preview-sorozat október 19-én kezdődik, a premiert november 2-án tartják – írta a The Hollywood Reporter online kiadása.
A Frida című filmjéért Oscar-díjra is jelölt Taymor rendezte 1997-ben a Broadway egyik legnagyobb kasszasikerévé vált Oroszlánkirály című musicalt, az off-Broadwayn pedig korábban már számos Shakespeare-darabot is színre vitt, köztük a Vihart.
A Spider-Man: Turn Off the Dark című darabot társszerzőként jegyző és rendező Taymort a premier előtti bemutatók döcögős elindulásának időszakában, 2011 márciusában távolították el a musicalből az előadás producerei. (A VLM írása ebből az időszakból.) A rendezőnő beperelte a show-t, a bírósági procedúrának pedig egy idén áprilisban a producerekkel megkötött egyezség vetett véget.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Muri Enikő a Madách Színházban

Volf Anna

Gálvölgyi János köszöntése 65. születésnapja alkalmából (Madách Színház, 2013. május 26.)

Czibulka Stella

A szépek ideje – Interjú Für Anikóval

Buchmann-Horváth Emese

Visszatér a Broadway-re a Hair

admin

Villáminterjúk az Elfújta a szél szereplőivel

Buchmann-Horváth Emese