Kitekintő

Karácsonyi keringő – egy különleges koncertélmény

Ezúttal egy különleges karácsonyi koncertet ajánlunk, a Budapesti Strauss Zenekarral, akik több, mint 30 éve zenélik körbe a világot.

A nemzetközi hírű szimfonikus zenekart Bogár István alapította 1986-ban. Alakulásukat követően hosszú éveken át szinte csak külföldön léptek fel, Franciaországtól és Spanyolországtól kezdve Európa számos országában adtak koncertet, úgy mint Németország, Belgium, Luxemburg, Olaszország, de eljutottak Hong Kongba is. A párizsi Salle Peyelben több mint 110 koncertet adtak, ami a külföldi fellépőket tekintve a mai napig rekordnak számít.

Magyarországon az 1993-ban indult Ferencvárosi Ünnepi Játékok rendezvénysorozat állandó fellépője lett a zenekar, ezen kívül számos templomi koncertet, operaelőadást és szabadtéri koncertet játszottak. Bogár István halála után, 2007 óta a zenekar vezetését lánya, Csáky-Bogár Rita viszi tovább.

A december 29-i koncert műsorában a MOM Kulturális Központ színpadán olyan klasszikus zeneművek szólalnak meg nagyzenekari hangzásban, amelyek megidézik az 1800-as és 1900-as évek békebeli karácsonyainak hangulatát. Hallhatjuk Csajkovszkij Diótörőjéből a Virágkeringőt és Strauss Kincskeringője után akár koccinthatunk is a Pezsgő-polkára.

Karmester – Horváth Gábor // Művészeti vezető – Csáky-Bogár Rita
Produkciós vezető – Balatoni Bernadett

Jegyek ide kattintva vásárolhatóak a koncertre.