Hírek, beszámolók

Keresztes Ildikó Piaf szerepére készül a Turay Ida színházban

Edith Piaf minden érzést mélyen és őszintén élt meg, legyen szó pozitív vagy negatív érzelemről. Márpedig élete során kijutott neki mindegyikből: szegénység, gyermeke halála, fényes koncertek, csodálók, férfiak. Piaf és a bokszvilágbajnok, Marcel Cerdan szenvedélyes szerelmébe enged betekintést a Turay Ida Színház most készülő Égben maradt repülő című előadása, segítségül hívva a százezrek által ismert és kedvelt Piaf sanzonokat, – mint a Padam, padam; a Milord, vagy a Non, Je ne regrette rien – ezúttal magyar nyelven.

Keresztes Ildikót elmondása szerint régóta kísérti ez a szerep, már sokszor mondják, hogy el kellene játszania, ezért örül a lehetőségnek. Ez lesz az első alkalom, hogy sanzonokat énekel. “Piafban nagyon érdekes, hogy alig használ gesztusokat, csak a kezével dolgozik, mégis óriási dolgot tesz. A kevesebb néha több.” – mondta el az énekesnő.

A darabot Szurdi Miklós rendezi, Edith Piaf szerepében Keresztes Ildikó lép színpadra. A főbb szerepekben Kurkó J. Kristófot (Marcel Cerdan), Xantus Barbarát (Marlene Dietrich), Hűvösvölgyi Ildikót, Topolcsányi Laurát, Pásztor Mátét és Győri Pétert láthatja a közönség. A bemutatót február 20-án tartják.

forrás: szinhaz.hu, turayidaszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Új beállók a Rómeó és Júliában

Vincze Dániel

Hatvan millió forinttal segíti a Hevesi Sándor Színház munkáját Zalaegerszeg városa

Volf Anna

Szabadtéri hétvége a klasszikusok jegyében

Buchmann-Horváth Emese

Lemezbemutató koncert a Nyugati Teátrumban

admin

Mi jöhet még?! – utolsó előadás

Vincze Dániel