Hírek, beszámolók

Készül a Tanulmány a nőkről a Madách Színházban

A Madách Színház magyar musicalekből álló sikerszériáját újabb darabbal bővíti: 2014. április 19-én egy magyar film zenés színpadi adaptációjával örvendeztetik meg a nagyérdeműt.

A Tanulmány a nőkről című musical a hatvanas években játszódó történet olyan népszerű slágerekkel, mint a „Nem leszek a játékszered”, a „Most kéne abbahagyni”, a „Szeretni bolondulásig”, a „Nem vagyok ideges, fő a nyugalom” és további, a kor szellemét idéző dallamokkal.

Az elmúlt évadokban a külföldi sikerdarabok mellett számos magyar fejből kipattant újdonsággal lett gazdagabb a teátrum repertoárja. Nem véletlenül kaptak nagy hangsúlyt ezek az előadások: Szirtes Tamás igazgató elmondta, hogy ez a színház egyfajta küldetése. Ennek egyik alapköve a már második alkalommal megrendezett Madách Musical Pályázat, aminek célja, hogy a fiatal, kellő tehetséggel megáldott alkotók is bontogathassák szárnyaikat. Az idei évben is – akárcsak az előző musicalpályázat esetében – két pályamű kel életre a színpadon.

A direktor külön örömmel említette, hogy egykori egyetemi oktatója, Gyárfás Miklós zenés darabját játszhatja a Madách Színház, ez a történet pedig még különlegesebb, hiszen „napfényesen” mesél a nőkről.

A darab ötletgazdája és egyben rendezője a Madách társulatában újító ötleteket megvalósító Szente Vajk, aki kifejtette, hogy minden egyes alkalom, amikor egy újabb magyar darabbal bővül a színház repertoárja, nagy örömmel tölti el. És bár még nem élt a hatvanas években, reméli, hogy minél autentikusabban sikerül visszaadni a kor szellemét. Úgy véli, hogy a szatíra alkalmas arra, hogy alátámassza Rejtő szavait: „A szerelem sötét verem. Különösen, ha letakarják és ráülnek.”

Az izgalmasnak ígérkező darabot a szereposztás teszi még ígéretesebbé. A fiatal Egri házaspár szerepében összesen négy ifjú színész kapott lehetőséget: Molnár Nikolett, Simon Boglárka, Németh Gábor és Puskás Péter. A már 10 éve házasságban élő Balogh házaspárt – akiket a filmben a Latinovits-Ruttkai páros játszott – Polyák Lilla és Simon Kornél keltik életre, míg Geguczékat Szulák Andrea és Szerednyey Béla testesítik meg. Szente Vajk megemlítette, hogy nagy álma volt Szulák Andrea szereplése a darabban. Dr. Képes Vera ügyvédnőt a Madách Színház egyik felfedezettje, Trecskó Zsófia alakítja majd, narrátorként pedig Magyar Attilát láthatja a közönség. A darab díszleteit Túri Erzsébet álmodta meg, a koreográfiát pedig a társulat két új művésze, Szabó Anikó és Túri Lajos jegyzi.

Kapcsolódó tartalmak

Csókos asszony (Dolhai A. – Bordás B.)

Stern Ágnes

A Vámpírok Bálja egyik Alfredja – nem csak itthon!

oldadmin

Guy Ritchie musicalfilmet rendez

admin

Várvédő gála az Oroszlános Udvarban

Buchmann-Horváth Emese

Madách Színház Musicalpályázat II. – Megvan a négy továbbjutó

Buchmann-Horváth Emese