Hírek, beszámolók

Két évtized után újra magyar színpadon robbant a Grease

20 év után a SYMA Csarnok színpadán láthatta újra a magyar közönség a világ első számú party musicalét.

Két évtized elteltével mutatták be ismét magyar színpadon a Grease-t. Az ’50-es évek amerikai mindennapjait az akkori középiskolások szemével bemutató darabot október 16-án láthatta a SYMA Csarnokban a közönség Görgényi Fruzsinával és Vastag Csabával a főszerepekben.

„Már kicsi koromban is léptem fel színházban, de azzal, hogy egy világhírű musical főszerepét játszhatom el, nagy álmom valósult meg. Megtisztelő, hogy a készítők rám gondoltak és nagyon boldog vagyok, mert úgy érzem, Danny Zukoként ezennel beírtam magam a Grease történelmébe” – nyilatkozta Vastag Csaba, akinek színpadi partnere, Görgényi Fruzsina is nagy mérföldkőhöz érkezett. „Megérte a kemény felkészülés és a rengeteg próba. Minden egyes percét élveztem! Boldog vagyok, hogy megmutathattam magam, mert így nemcsak magamnak, hanem a nagyközönségnek is bizonyítottam, hogy meg tudom állni a helyem egy ilyen szuperprodukcióban is” – mondta a fiatal színésznő.

Hujber Ferenc a menőségét bizonygató rádiós dj, Vince Fontaine bőrébe bújt, míg a Barátok közt sztárja, Kiss Ramóna valósággal lubickolt a vagány és dögös Rizzo szerepében. A látványos tánc és show-elemekkel gazdagított előadás igazi különlegessége, hogy akárcsak 20 éve, úgy most is Szurdi Miklós rendezte a darabot.

Az előadást a darab jogtulajdonosainak képviselői is megnézték. “Az elmúlt 20 évben több mint 200 Grease produkciót láttam: a Broadway-n, a West Enden, Párizsban, Rómában, Melbourne-ben, Varsóban, Szingapúrban, Hong Kongban és a világ legtöbb nagyvárosában. A péntek esti előadás a Syma Csarnokban azonban az első öt legjobb között volt. Minden nagyszerű volt, tökéletes volt a szereposztás. A rendezés, a színészi játék, az ének, a tánc, a zenekar csodálatos volt. Amikor beléptem az arénába, nem voltam biztos benne, hogy a kivetítőkön mennyire lesz élvezhető a darab, de amikor elkezdődött a show, megértettem a koncepciót. Gratulálok mindenkinek, aki részt vett ennek a világszínvonalú produkciónak a létrejöttében” – mondta Cynthia Mendelsohn kreatív menedzser.

Az előadás további érdekessége, hogy újra egy színpadon láthatta a közönség a Vastag testvéreket, Csabát és Tamást, akik az aréna-turnéra induló musicallel együtt járják majd az országot. Budapest után Pécs, Szombathely, Győr, Veszprém, Miskolc, Debrecen és Szeged, valamint decembertől a Pesti Magyar Színház közönsége is átélheti az ’50-es évek party hangulatát, hiszen a Grease dübörög tovább, így az év végéig több mint 20 ezer ember láthatja a darabot.

További információk: www.grease.hu

Kapcsolódó tartalmak

Peller Károly Lemezbemutató Sajtótájékoztató (Orfeum Mulató)

Schmidt Barbara

József extra – május 16.

Nagy Péter

Jövőre, Veled, Itt! az MKB Musical Aréna színpadán, Sopronban

Sándor Petra

Détár Enikő utoljára a Macskákban

Buchmann-Horváth Emese

Legendás utazás a Föld körül (Színházak éjszakája 2014, Budapesti Operettszínház)

Buchmann-Horváth Emese