Hírek, beszámolók

Kialakult a Ghost szereposztása

Május végén mutatja be a Budapesti Operettszínház az idei évad egyik legjobban várt musicaljét, a Ghostot. A darab az 1990-ben két Oscar-díjat nyert film alapján készült.

A musical ősbemutatóját 2011 márciusában tartották Manchesterben, és alig több mint két évet követően érkezik Budapestre Kerényi Miklós Gábor igazgató rendezésében. A publikum olyan népszerű színművészek közreműködésével láthatja a darab hazai változatát, mint Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Vágó Bernadett, Szulák Andrea, vagy Mészáros Árpád Zsolt.
Több mint két hónappal a bemutatót megelőzően kialakult a darab végleges, vagy legalábbis jelen állás szerint annak tűnő szereposztása is. Eszerint Samként a már korábban bejelentett, nemrég Jászai-díjjal kitüntetett Dolhai Attila mellett az idén már – a Marica Grófnő, az Elisabeth, a Viktória és a héten bemutatásra kerülő Ördögölő Józsiást követően az ötödik új főszerepére készülő Kerényi Miklós Mátét láthatjuk. Molly szerepével kapcsolatban sem történt meglepetés: Vágó Bernadett és az X-Faktorban való sikerét követően a Madách Színház egyik darabjában is látható Muri Enikő tűnik majd fel. A Whoopi Goldbergnek aranyszobrot hozó Oda Mae bőrébe pedig Szulák Andrea valamint Peller Anna bújhat, akik így a Rebeccát követően újra ugyanazt a szerepet formálják meg.
Ami a további szerepeket illeti, Carl Brunert Mészáros Árpád Zsolt és Szabó Dávid, Willie Lopezt Németh Attila és György-Rózsa Sándor, a Metrószellemet Szabó P. Szilveszter és Brasch Bence, a Kórházi szellemet pedig Földes Tamás és Józsa Imre játssza majd. Rajtuk kívül feltűnik még a szereposztásban Vörös Edit, Kisfaludy Zsófia, Bori Réka, Czigány Judit, Siménfalvy Ágota és Ullmann Zsuzsa is.

 

Forrás: royalmagazin.hu

Kapcsolódó tartalmak

Magyarországon is kapható az első Glee-cd

admin

Díjátadók a Magyar Színház évadzáróján

Volf Anna

Új Fáraó a Józsefben

admin

SingSingSing: musical show a soproni színházban

Sándor Petra

Az Anconai szerelmeseket mutatja be pénteken a Veres1Színház

Buchmann-Horváth Emese