Hírek, beszámolók Rendezvények

Kié vagy, mondd? – zenés „seveledsenélküled” a Várkert Bazárban és a Café Astoriában

A ’20-as és ‘30-as évek slágerei elevenednek meg június 12-én és 15-én Szávai Viktória és Adorjáni Bálint előadásában, Nagy Szabolcs zongorista közreműködésével.

A kétszemélyes darab középpontjában férfi és nő találkozása és ambíciójának ütközése áll, megidézve a 20-as 30-as évek báját és humorát, melyhez olyan szerzők művei szolgáltatják a zenei keretet, mint Ábrahám Pál, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Hegedűs Tamás, Horváth Jenő, Seress Rezső vagy Szlatinay Sándor.

„A darab születése annak köszönhető, hogy fölmerült egy igény, hogy állítsunk össze egy zenés estet a ’20-s és 30-as évek nagy slágereiből – mesélte Szávai Viktória a hirado.hu-nak.  – Ez a zenei világ nagyon színes és izgalmas, és arra gondoltunk, miért ne rakhatnánk mi össze egy teljesen új történetet a dalok köré elsősorban Szép Ernő Lila akác című regényétől inspirálódva. A dalok szinte maguktól megtalálták a dramaturgiai helyüket, gyorsan körvonalazódott, hogy a Bálinttal közösen kiválogatott számok milyen szituációban fognak megszólalni. Darabbéli hőseinket Péternek és Vilmának hívják, ők ketten harcolnak egymással és önmagukkal a Casino világában – a szerelemért. Természetesen lesz happy end is, hiszen e nélkül egy zenés darab olyan, mint a karácsony hó nélkül….”

„A korszakhoz, az alkotókhoz, Molnár Ferenchez és Szép Ernőhöz is vonzalom fűz, Vikivel mindketten szeretjük ezt az időszakot – tette hozzá az előadás Pétere, Adorjáni Bálint. – Közös ötlet volt, Vikire hárult az asztali munka, együtt válogattuk a számokat, olyan slágereket, amelyek a legjobban jellemzik ezt az időszakot. Azokat a dalokat persze, amelyek akkortájt nem receptre íródtak, hanem attól lettek slágerek, hogy zeneileg igazi csemegék voltak, és attól is, hogy a mozi nagy csillagai adták elő őket. Természetesen lesznek, akiket ez a korszak vonz, de semmiképpen nem az a célunk, hogy nosztalgiázzunk. Ezek a dalok most szólnak és minden korosztályhoz – kivétel nélkül.”

Az előadás június 12-én 19 órától lesz látható a Várkert Bazár Rendezvénytermében. Jegyek kaphatók a Várkert Bazár Déli paloták és Testőrpalota jegypénztáraiban (Ybl Miklós tér 2. és 6.), valamint a jegy.hu hálózatában. Június 15-én 18.30-tól a Café Astoriában szerepel a produkció az Astoria CoolTúra programsorozat keretében, különleges gasztro-élménnyel egybekötve. Jegyek a június 15-i előadásra kaphatók a Hotel Astoria recepcióján 0 – 24 óráig, illetve a Jegymester oldalán.

Forrás: VLM/hirado.hu

Kapcsolódó tartalmak

A Tenkes kapitánya (Siklósi Várszínház, 2012. július 5.)

Czibulka Stella

Dirty Dancing Derniere – Hamburg

Nagy Péter

Ősbemutató Veszprémben

Sándor Petra

My fair lady a Centrál Színházban

Sándor Petra

József extra – május 17.

Nagy Péter