Hírek, beszámolók

Kihirdették az Olivier-jelölteket Londonban

Március 15-én délben a tavalyi év két díjazottja, Nancy Carroll és Roger Allam jelentette be a legnagyobb londoni színházi díj idei jelöltjeinek listáját.

A zenés kategóriák jelöltjei:

Legjobb musical-felújítás: Crazy For You, Singin’ in the Rain, South Pacific, The Wizard of Oz
Legjobb új musical: Betty Blue Eyes, Ghost, London Road, Matilda, Shrek
Legjobb női főszereplő musicalben: Kate Fleetwood (London Road), Sarah Lancashire (Betty Blue Eyes), “a Matildák” (Matilda), Scarlett Strallen (Singin’ In The Rain)
Legjobb férfi főszereplő musicalben: Bertie Carvel (Matilda), Nigel Lindsay (Shrek), Reece Shearsmith (Betty Blue Eyes), Paulo Szot (South Pacific)
Legjobb mellékszereplő musicalben: Sharon D Clarke (Ghost), Sophie-Louise Dann (Lend Me A Tenor), Nigel Harman (Shrek), Paul Kaye (Matilda), Katherine Kingsley (Singin’ In The Rain)

A további kategóriákban nem különböztetik meg a zenés és a prózai előadásokat.
Musicales jelölések a “vegyes” kategóriákban:

Legjobb rendező: Rufus Norris (London Road), Matthew Warchus (Matilda)
Legjobb koreográfus: Peter Darling (Matilda), Javier de Frutos (London Road), Stephen Mear (Crazy For You), Andrew Wright (Singin’ In The Rain)
Legjobb világítás: Hugh Vanstone (Ghost), Hugh Vanstone (Matilda)
Legjobb díszlet: Rob Howel (Ghost), Rob Howel (Matilda)
Legjobb kosztüm: Peter McKintosh (Crazy For You), Rob Howell (Matilda), Tim Hatley (Shrek), Catherine Zuber (South Pacific)
Legjobb hangdizájn: Bobby Aitken (Ghost), Simon Baker (Matilda)

A listát a Matilda vezeti 10 jelöléssel (musical ennél több kategóriában nem is jelölhető), míg a Ghost 5 jelölést kapott. Mindkét musical a Broadway-re tart, a Ghost az idei, a Matilda valószínűleg a következő évadban mutatkozik be New Yorkban.

Az Olivier-díjak kiosztására április 15-én kerül sor. A szakmai zsűri mellett egyetlen kategóriában a közönség dönt majd a jelöltek sorsa felől. A BBC Radio 2 Olivier Audience Award a legnépszerűbb – nem feltétlenül az elmúlt évben bemutatott – előadást díjazza. A szavazás április 11-ig tart, a közönség a Billy Elliotra, a Jersey Boys-ra, A nyomorultakra vagy a Wickedre adhatja le szavazatát az Olivier-díj hivatalos oldalán.

A jelöltek teljes listája itt olvasható.

Kapcsolódó tartalmak

Budapesten Presgurvic Elfújta a szélje?

admin

Gengszterek éjszakája – látványos zenés-táncos show

Kiss Brigitta

Webber-gála

Nagy Péter

200. Menyasszonytánc az Operettszínházban

Sándor Petra

A púpos – új magyar musical ősbemutató Komáromban

Buchmann-Horváth Emese