Hírek, beszámolók

Épül a kínai Broadway

MasterpieceAz utóbbi években észrevehetően megnőtt az érdeklődés Kínában a nyugati musicalek iránt. A zenés színházi világ szereplői is jó pénzügyi lehetőségeket látnak Kínában, és már többen szerencsét próbáltak a világnak ezen a táján.
Andrew Lloyd Webber műveiből például nagysikerű koncertet tartottak 2001-ben Pekingben nyugati és kínai sztárok részvételével, melyet később dvd-n is kiadtak Masterpiece címmel. De megvetette a lábát Kínában az egyik legnevesebb színházi producer, Cameron Mackintosh is (Az operaház fantomja, Nyomorultak, Macskák), aki China Arts And Entertainment néven produkciós irodát nyitott az országban.
Az elmúlt években több nyugati musicalt is sikerrel játszottak Kínában. Többek között a Hairspray, a Mamma Mia! és az Oroszlánkirály is meghódította a kínai közönséget, a közeljövőben pedig a Fame és az Aida bemutatását tervezik. Webber a Fantom folytatásának tripla premieréhez is Kínában keresi az egyik lehetséges helyszínt.

Nederlander OrganizationA playbill.com híradása szerint a Broadway-n producerként és színháztulajdonosként is jelen lévő Nederlander Organization a napokban jelentette be, hogy Peking egyik külvárosában új színházi negyed felépítését tervezi. Peking kultúrális és oktatási negyedében egy 32 színháztermet magába foglaló komplexum épül fel 2012-ig a majd’ 700 millió dolláros költségvetésű projekt keretében. Így ha minden a tervek szerint halad, 2012-ben ezen az új helyszínen mutatkozhat be az Aida és a Fame a pekingi közönségnek.

Kapcsolódó tartalmak

'Ha az ember nincs minden porcikájával jelen egy előadásban, akkor nem érdemes zenés színházban működnie'

Utasi Nikolett

Így készült a We Will Rock You

Volf Anna

Ma este indul az újabb tánc!

admin

Nők az idegösszeomlás szélén

Sándor Petra

A zene világnapja – All That Jazz

Volf Anna