Hírek, beszámolók

Sondheim-premier a Centrál Színházban

2011-ben kerül színre a Centrál Színházban Stephen Sondheim Kis éji zene (A Little Night Music) című musicale. Az előadás az Oivier- és Tony-díjra jelölt West End- illetve Broadway-felújítás pontos másolata lesz Trevor Nunn (Macskák, Nyomorultak) rendezésében. A szereposztást még nem hozták nyilvánosságra, a bemutatót a Keszthelyi Nyári Játékokon tartják.

Bár Sondheim darabjait nem túl gyakran láthatjuk idehaza, az A Little Night Music 1997-ben a Madách Színházban már színre került nálunk. Az Egy nyári éj mosolya címen bemutatott musical Szirtes Tamás rendezésében, Kiss Mari és Dunai Tamás főszereplésével debütált Budapesten. Később a Színművészeti Egyetem musical-osztályának vizsgaelőadásaként is láthatta a közönség Sondheim musicalét.

A Little Night MusicA Trevor Nunn által rendezett produkciót 2008 őszén mutatták be az off-West Enden a Menier Chocolate Factory színpadán Hannah Waddingham és Alexander Hanson főszereplésével, majd 2009-ben átkerült egy nagyobb színházba a West Endre. Az előadás 2009-ben a Broadway-n folytatta a sikerszériát, ahol Desiree szerepében Catherine Zeta-Jones, Madame Armfeldt szerepében pedig az 5-szörös Tony-díjas Angela Lansbury lépett színpadra. Frederiket New Yorkban is Alexander Hanson formálhatta meg. Zeta-Jones és Lansbury távozása után a két főszerepet két Broadway-legenda, Bernadette Peters és Elaine Stritch vette át. Az utolsó előadást január 9-én játszották New Yorkban.

 

forrás: www.centralszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Kultúr Kavalkád – a sokszínű és igényes online magazin

admin

Bendegúz Nap Vámpíréknál

Vincze Dániel

Csányi Sándor színművész lesz a Thália Színház művészeti vezetője

Volf Anna

Új pályázat lesz a székesfehérvári Vörösmarty Színház vezetésére

Volf Anna

Kulisszajárás előtt Fantomokkal, Kentaurral és rajongókkal

Tóth Barbara