Hírek, beszámolók

Kitüntetések március 15. alkalmából

A nemzeti ünnep alkalmából a művészeti élet kiemelkedő személyiségeinek munkáját ismerték el. Idén több, a zenés színház világában is ismert művész részesült kitüntetésben.

Kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést kapta Szerednyey Béla Jászai Mari-díjas színművész, rendező. A Madách Színház művésze olyan musicalekben játszott eddigi pályája során, mint a Doktor Herz, a Macskák, a Mária evangéliuma, A vörös malom, az Utazás, az Egy nyári éj mosolya, az Oliver, a Nyomorultak, a József, a Producerek vagy a Spamalot. Ő rendezte a Madách Színház Anna Karenina előadását.

Kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetésben részesült Deák Bill Gyula előadóművész (István, a király) és Hűvösvölgyi Ildikó színművész. Hűvösvölgyi Ildikót többek között az Egy nyári éj mosolyában, az Isadorában, a Macskákban és a Mária evangéliumában láthatta a közönség.

Kiemelkedő színművészeti tevékenységéért Jászai Mari-díjban részesül Keresztes Tamás, a Centrál Színház Cabaret-jának konferansziéja.

Kiemelkedő zenés színházi rendezői, dramaturgi tevékenységéért Nádasdy Kálmán-díjat kapott Böhm György rendező, dramaturg.
Böhm György rendezőként olyan musicaleket jegyez, mint a Hello, Dolly! (Nemzeti Színház, Győr), a Funny Girl (Budapesti Operettszínház), a Valahol Európában (Nemzeti Színház, Győr), Helló, Igen?! (Budapesti Operettszínház), A szépség és a szörnyeteg (Budapesti Operettszínház), a Volt öt évünk (Müpa, Budapest) és a Bernarda Alba háza (Müpa, Budapest). Dramaturgként többek között a  West Side Story, A bestia vagy a Cigánykerék színrevielében működött közre.

Kapcsolódó tartalmak

Még lesz egy reneszánszom ebben a műfajban

oldadmin

Zorró Párizsban

admin

Mamma Mia! a Golden Globe-jelöltek között

admin

Színházak éjszakája, 2016

Buchmann-Horváth Emese

A Békés Megyei Jókai Színház La Mancha lovagja című előadásának képei

Rechtenwald Kristóf