Hírek, beszámolók

Kitűzték a Rebecca Broadway-premierének időpontját

A Rebecca producereinek tegnapi bejelentése szerint a következő évadban, 2012 tavaszán mutatják be a musicalt a Broadway-n. Az április 22-i premiert megelőző preview-sorozat március 27-én kezdődik majd.

A szereposztásról egyelőre annyit tudni, hogy a Love Neves Dies dívája, a workshopok során Én szerepét éneklő Sierra Boggess tárgyal a producerekkel.
Az előadásnak rendhagyó módon két rendezője lesz. Az egyik az eredeti bécsi előadást is jegyző Francesca Zambello, aki elsősorban operarendezőként ismert, egyetlen Broadway-rendezése a Sierra Boggess főszereplésével bemutatott Kis hableány volt. A másik rendező Michael Blakemore lesz, aki – eddig példa nélküli módon – ugyanabban az évben a prózai és a zenés kategória rendezői Tony-díját is el tudta nyerni.
Ezúttal is megerősítették, hogy a szövegkönyvet a kétszeres Tony-díjas Christopher Hampton (Sunset Boulevard), az angol nyelvű dalszövegeket pedig Hampton és Michael Kunze írja majd.
Az előadás koreográfusa minden valószínűség szerint Graciela Daniele (Ragtime) lesz.

A világ több táján sikeres Lévay-Kunze szerzőpáros művei eddig sem a West Enden, sem a Broadway-n nem kerültek bemutatásra. A Rebecca sikere talán a többi musical belépőjét is biztosíthatja London és New York színpadaira.

Kapcsolódó tartalmak

Sybill az Operettszínházban

Czitrovszky Balázs

Győri Evita Premier

admin

Jézus Krisztus Szupersztár és meglepetés sztárvendégek a Margitszigeten

Buchmann-Horváth Emese

Kulturális programturizmus-csomagok a Budapesti Nyári Fesztivál kínálatában

Sándor Petra

Elfújta a szél – Interjú Somogyi Szilárddal

Stern Ágnes