Hírek, beszámolók

Klasszikus trendi kalandszínház: Én és a kisöcsém

Különleges utazásra invitálja a közönséget a Budapesti Operettszínház: 2015. március 13-án mutatják be Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című operettjét Lőrinczy Attila átdolgozásában.

Az igazán jó történetek egy mondatban is összefoglalhatóak, például így: Kató, a gazdag tápszergyáros ábrándos, aluszékony lánya férfinak öltözve az itáliai Velencéig szalad, hogy megleckéztessen egy nagyképű, nőgyűlölő fickót.

Az Én és a kisöcsém 1934-es százas szériát megért operettszínházi ősbemutatója óta is rendületlenül vissza-visszatérő sikerdarabja a magyar színházak repertoárjának. Most Lőrinczy Attila átdolgozásában, Bolba Tamás nagyzenekari hangszerelésében, Lőcsei Jenő koreográfiájával kerül színre, operett- és musicalcsapattal, igazi sztárszereposztásban. A Rómeó és Júlia musical legendás párosa, Szinetár Dóra és Dolhai Attila ezúttal Kató és Andersen figurájában egy új műfajban bizonyít.

 
A színésznő 2 év elteltével újra a Budapesti Operettszínház színpadán lesz látható. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy időként el kell menni ahhoz, hogy visszajöjjünk és kimondottan örül, hogy újra a társulattal dolgozhat. Mészáros Árpád Zsolt pedig az operett világában most debütáló fiatal művészt, Simon Pannát kapja partneréül. Kabos Gyula egykori szerepében, vendégként Jordán Tamás és az Operettszínház kedvelt komikusa Faragó András lesz látható. A szereplők között továbbá megtaláljuk Peller Annát is, akinek ez lesz az első premierje édesanyaként.
 
Kerényi Miklós Gábor, a színház művészeti vezetője szerint ez a darab egy klasszikus trendi kalandszínház, mely mozgósítja a teátrum egészét, hiszen musical-, operett- és prózai színészek egyaránt szerepet kaptak benne.
 
Az Amerikai komédia sikere után a darabot Réthly Attila, rendező viszi színpadra.
 
Bemutató: 2015. március 13.
 
Forrás: Budapesti Operettszínház/Viva la Musical!

Kapcsolódó tartalmak

Elkészült a Jézus Krisztus Szupersztár folytatása

admin

Aranypálca – másodikként magyar karmester jutott a döntőbe

Buchmann-Horváth Emese

Tarolt a Billy Elliot a Tony-gálán

admin

Budapesten Presgurvic Elfújta a szélje?

admin

Készül a Dr. Herz Kecskeméten

Sándor Petra