Hírek, beszámolók

Külvárosi legenda Miskolc belvárosában: Liliom

Szabó Máté Molnár Ferenc egyik legsikeresebb drámáját állította színpadra. A Liliom egy melegszívű hintáslegény és egy egyszerű, szerelmes cselédlány megható története, ami először február 26-án elevenedett meg a Miskolci Nemzeti Színházban.

„Liliom és Julika szerelme valójában egy legenda. Csak sejteni tudjuk, hogy ők hogyan és mennyire szeretik egymást. A legendákról nem tudjuk, igazak-e. Az tudja, aki ott volt. És csak az tudja, hogy mi a megbocsátás, aki egyszer bűnt követett el. De a bűn a „szívszerelme” által legendává lesz. Hogy ez a csoda hogyan történik meg, azt meséli el ez a történet.”

A rendező elmondta, hogy Molnár Ferenc eredeti dramaturgiájában adják elő a darabot, melyben leginkább az emberi kapcsolatokat, s ezek külső és belső kontrasztjait tartja érdekesnek. 

A Liliomot alakító Simon Zoltán szerint színészként hatalmas kaland és nagy utazás a történet, melyet végigjárva új dolgokat tudhatunk meg a világról. Liliom igazi személyisége abban ismerhető meg, ahogy Julika látja őt. Ez a kapcsolat azonban nem e világra való szerelem.

Julit Czakó Julianna játssza, akit már a My fair lady Elizájaként és az Egy csók és más semmi Annie-jeként is ismerhet a közönség. A színésznő úgy véli, a karakter megformálása nem könnyű feladat, de örül a szerepnek.

Muskátné -azaz Szirbik Bernadett– elárulta: el tudná képzelni magát a történet korában, s bár későbbre várta ezt a szerepet, tud azonosulni vele.

A bemutató alkalmából a színházban miskolci diákok munkáiból nyílt kiállítás, amely az 1920-as és 30-as évek karaktereivel idézi meg a Liliom korát.

Az évadban utoljára bemutatott nagyszínpadi előadás márciusban több alkalommal is látható a Miskolci Nemzeti Színházban.

Kapcsolódó tartalmak

Rhoda Scott és Varnus Xavér karácsonyi nagykoncert az Arénában

Sándor Petra

Egy nyári éj mosolya – az alkotók szemével

Utasi Nikolett

A Producerek Bécsben

admin

Tündöklő csillagok – ünnepi gálakoncert

Buchmann-Horváth Emese

Casting felhívás

Buchmann-Horváth Emese