Hírek, beszámolók

La Mancha lovagja Szegeden

Holnap este mutatja be Dale Wasserman, Mitch Leigh és Joe Darion Cervantes története alapján írt La Mancha lovagja című zenés színművét a Szegedi Nemzeti Színház Keresztes Attila rendezésében.

Drámarendezéseivel az elmúlt években Szegeden komoly szakmai és közönség sikert arató erdélyi művész szerint a rendezőnek is jó, ha nem pusztán egy profilban próbálkozik. A jelenleg a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatát vezető rendező úgy véli, hogy a színházban a dolgok összefüggnek, a komikum és a tragikum kézen fogva jár: ahhoz, hogy az egyik érvényesüljön, kell a másik is.
“Don Quijote az emberiség egyik legfontosabb története, olyan karakterről mesél, akiben él a jobbítás szándéka. Bár úgy érezzük, távol áll tőlünk ez a figura a maga páncélos lovag kinézetével, de a lelkünk mélyén mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk: megvan a magunk szélmalomharca és szívünk Dulcineája. Így éljük meg a párkapcsolatainkat, a társadalomhoz való viszonyunkat” – fogalmazott a rendező.
Az előadás – amelyben a bús képű lovag szerepében Rácz Tibort, hű szolgájaként Gömöri Krisztiánt láthatja a közönség, Aldonzát pedig Szilágyi Annamária formálja meg – a szellem nyílásától egészen 99 éves korig mindenkinek szól. A gyerekek azért fogják szeretni, mert színes és mozgalmas, az idősebbek pedig felfedezhetik a történet tanulságát, elrejtett finom gondolatait is – mondta Keresztes Attila.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A Madách Színház művészei az Ünnepi Könyvhéten

halasi.vivien

Mától látható a magyar mozikban a négy Oscarra jelölt Nine

admin

Arany Kotta díjátadás az Operettszínház színpadán

Buchmann-Horváth Emese

Tizenkét új bemutatóra készül a debreceni Csokonai Nemzeti Színház

Volf Anna

A muzsika hangja a Magyar Színházban

Czitrovszky Balázs