Hírek, beszámolók

Musicalszínész az American Idolban

Az American Idol tehetségkutató nemrég befejeződött nyolcadik szériájában második helyen végzett a musicalek világában is járatos énekes-színész,Adam Lambert. A 27 éves kaliforniai származású előadó a Wicked turnéján és a Los Angeles-i előadásban volt az ensemble tagja, továbbá második szereposztásban játszotta Fiyerót.

Nem ez az első eset, hogy musicalszínész mutatkozhat be az American Idolban: a negyedik évadban Constantine Maroulis-ért drukkolhattak a színházkedvelők. A sokoldalú énekes a Wedding Singer és a Rock of Ages főszerepeiben is sikert aratott a Broadway-n, utóbbiért idén Tony-díjra jelölték.

Az American Idol felfedezettjei között akadnak olyanok is, akik a tehetségkutató műsor után kaptak musical-szerepet. Ilyen volt az első sorozatból Tamyra Gray, akit először a Bombay Dreams főszerepében, majd a Rentben láthatott a New York-i közönség.
A második széria második helyezettje, Clay Aiken is a Broadway-n kötött ki, ahol közel egy évig játszotta a Spamalotban Sir Lancelot szerepét.
Fantasia, a harmadik évad győztese kilenc hónapig játszotta a The Color Purple című musical főszerepét New Yorkban. Ő volt az utolsó Celie a produkcióban, a 11 Tony-díjra jelölt előadás 2008 januárjában került le a műsorról. Mögötte második helyezést ért el Diana DeGarmo, aki később a Hairspray-ben Penny-ként aratott sikert a Broadway-n. Szintén a harmadik évadban tűnt fel Jennifer Hudson, akit később a Dreamgirls című musical film-feldolgozásában Effie White szerepére választottak ki – és aki a válogatáson többek között Fantasiát is maga mögé utasította. Az énekesnő a filmben nyújtott teljesítményéért Oscar-díjat kapott.

Adam Lambert az American Idolban:

Kapcsolódó tartalmak

Fantom 25 dvd Magyarországon is

Vincze Dániel

Wicked Day – London

Nagy Péter

Meglepetések a vámpírkastélyban szombat éjjel

admin

Rockmusical az Agria Nyári Játékok műsorán

Volf Anna

2012-ben is A Tenkes kapitánya musical Siklóson

Sándor Petra