Arany Kotta díj

Légy a 2013-as Arany Kotta Díj zsűrijének tagja!

Szeretnél benne lenni a VLM Arany Kotta 2013 zsűrijében, és két jegyet kapni az évad minden új musicalbemutatójára?

A VLM a színházat szerető, tisztelő és értő Zsűritagot keres a közönség kiemelt képviselőjeként a jövő évi Arany Kotta Díjhoz! Ha kedvet érzel magadban a feladathoz, küldj min. 3, max. 5 kritikát a 2011/12-es évad bármely magyarországi bemutatójáról az info@vivalamusical.hu címre 2012. november 15-ig!

Prózai darabról is írhatsz kritikát, de legalább két írásnak musical bemutatóhoz kell kapcsolódnia.

A VLM vezetősége által a legérettebbnek, legszínvonalasabbnak választott írások gazdája a jövő évi Arany Kotta Díj teljes értékű zsűritagja lesz, és ebből kifolyólag az évad minden új musical bemutatójára jegyet kap! (A VLM-nek nem áll módjában utazási költséget téríteni).

Részletek a díjról:

A Viva la Musical! – Arany Kotta Díj Magyarország legnagyobb musicales honlapjának, a www.vivalamusical.hu oldalnak a kezdeményezése. Fennállásunk 5 évében mindig is a minőség és a megbízhatóság volt a mottónk: színvonalas írásokkal, összeállításokkal igyekeztük szélesíteni Látogatóink körét, az elmaradhatatlan hírek, fotógalériák, videók és nyereményjátékok mellett. Napi több ezer látogatóval büszkélkedhetünk, és nagy örömmel nyugtázzuk, hogy a VLM a szakma kiemelt figyelmére is számot tarthat.

A magyarországi musicaljátszás mindig is kiemelkedően sokrétű volt Európában, a budapesti és vidéki előadások gyakran vonzanak külföldieket is hazánkba. Meglepőnek tűnt számunkra, hogy mindennek ellenére nem létezik kizárólag a musicalek világára fókuszáló díj Magyarországon. Mi ezen szeretnénk változtatni, és ehhez szeretnénk kérni a közönség segítségét.

Az Arany Kotta Díjat először idén adjuk át, a 2011/12-es színházi évad Legjobb Új Musical Produkciójának, Legjobb Színésznőjének és Színészének. Jövő év szeptemberére az Arany Kotta Díj reményeink szerint olyan presztízsre tehet szert, amely egészséges versenyre buzdítja majd a színházakat, művészeket, ezáltal még színesebb, még emlékezetesebb évaddal várva a nézőket.

A Díj szerkezete

Az Arany Kotta Díj 2013 szeptemberében a következő kategóriákat vonultatja fel:

Legjobb Új Musical Produkció

Legjobb Színész

Legjobb Színésznő

VLM Közönségdíj (bármely, az adott évadban Magyarországon műsoron lévő, régi vagy új musical produkció jelölhető)

A Közönségdíj sorsát csak és kizárólag a szavazó közönség dönti el. Két egymást követő évben nem kaphatja ugyanaz a produkció ezt a díjat.

A Legjobb Új Musical Produkció, Legjobb Színész és Legjobb Színésznő díjakat 2013 szeptemberében a következő szabályok szerint adjuk át:

Az évad végén a honlapon közzétesszük az összes új magyarországi musical produkció, illetve az azokban főszerepet játszó művészek                         listáját.

A következő 10 napban kialakítjuk a jelöltek listáját, amely a közönség és a szakmai zsűri szavazatai alapján áll össze (ennek mikéntjéről a következő részben bővebben olvashat)- Ez a lista 5 új musical produkcióra, illetve 10 színészre és 10 színésznőre szűkíti le a kört az  évad terméséből. Ezek közül a következő 3 nap folyamán a szakmai zsűri, ezúttal már a közönség szavazata nélkül, kiválasztja minden kategória nyertesét, amelyet szeptember végéig közzéteszünk a honlapon, valamint a díjak átadása is megtörténik legkésőbb október első hetében.

A Zsűri összetétele

Két neves művész, akik maximum egy új musical produkcióban szerepelnek, mely nem lehet főszerep, és amelyre az adott művész nem szavazhat.

Egy neves színházi szakember (rendező, alkotó stb).

Egy, a közönséget kiemelten képviselő személy, akit a VLM az évad elején jelöl ki írásaik minősége és egyéb szempontok alapján, melyet későbbi időpontban részletezünk

A jelöltek összeállításához figyelembe vesszük a honlapon szavazó Látogatókat is. Szavazataik összessége adja az ötödik szavazatot.

A közönség az előző évhez hasonlóan, online szavaz, melynek során egy kattintással választható ki a jelölni kívánt produkció vagy művész. Az eredmény százalékos formában jelenik meg. A közönség által a legjobbnak ítélt 2 musical produkció, illetve 3-3 művész és művésznő mindenképp bekerül a jelöltek közé.

Kapcsolódó tartalmak

Hotel Menthol előadás az árvízkárosultak javára a Miskolci Nemzeti Színházban

admin

Virágot Algernonnak – Szendi Szilvi beállása

Buchmann-Horváth Emese

Kiállítás nyílt a Les Misérables – A nyomorultak díszlet- és jelmezterveiből

Buchmann-Horváth Emese

Rudolf – Bécs

Nagy Péter

Kiosztották a Színikritikusok Díját

Volf Anna