Hírek, beszámolók

Légy jó mindhalálig – Újraéled a musical a debreceni Csokonai Színházban

Új feldolgozásban kerül a debreceni Csokonai Nemzeti Színház műsorára a Légy jó mindhalálig című musical, amelyet a pénteki premiert követően a városi intézmények hozzá kapcsolódó programjai egészítenek ki.

A városi intézmények összefogása teszi valóban debrecenivé az elsőként 1991-ben bemutatott musicalt – mondta el Somogyi Béla, a város alpolgármestere a színház szerdai debreceni sajtótájékoztatóján.
Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója elmondta: a musical ezúttal az Ady Endre Gimnázium drámatagozatos diákjainak és az iskolában oktató művésztanároknak a közreműködésével elevenednek meg.
Várhalmi Ilona rendező, az intézmény oktatója már nyár óta készül a darabban szereplő 28 diákkal, még nyári tábort is szerveztek a közös munkára.
A produkció külön érdekessége, hogy az ősbemutatón és most is Dánielfy Zsolt játssza a tudomány világába menekülő, jóságos Valkay tanár urat, ő énekli a musical leghíresebb, az Élet szép, az élet minden… című dalát – számolt be Ráckevei Anna.
Elmondta azt is, hogy Nyilas Misit ezúttal egy lány és két fiú szereplő alakítja váltásban. A mű új zenei alapot is kapott, amely Csurgó Tamás karnagy vezetésével csendül fel.

A Déri Múzeumban a regény világát egy fényképekből és más korabeli emlékekből álló tárlattal idézik meg – fűzte hozzá Angi János igazgató, míg Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a Kossuth téren felállítják a Móricz-regényből ismert Pósalaky úr házát. Az ügyvezető hozzátette: ünnepi programjaik középpontjában is a “légy jó” üzenete áll.
Baranyai Norbert, a Debreceni Egyetem oktatója Móricz-kutatóként arra hívta fel a figyelmet, hogy a debreceni Református Kollégium mindennapjainak története hasonlít az egri várostroméhoz: azt a gyerekek főként a Légy jó mindhalálig és az Egri csillagok lapjairól ismerik, nem pedig a történelemkönyvekből. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Toldi a Google keresőben

József Kriszti

Egy szenvedélyes Szentivánéj!

admin

Sors bolondjai – vígjáték musicalsztárokkal

admin

Rómeó és Júlia – változatok egy szerelemre

Buchmann-Horváth Emese

Jason Robert Brown online énekversenyt hirdet

admin