Belföld Hírek, beszámolók

Legyetek jók, ha tudtok – zenés játék a Magyar Színházban

A Magyar Színház 2019. évi első bemutatója a Luigi Magni–Bernardino Zapponi Legyetek jók, ha tudtok című zenés játéka lesz.

A történet szerint az árván maradt gyerekek közé befogadja a kis tolvaj Cirifischiot, az éles eszű, melegszívű fiút, akit azonban mégsem sikerül megvédenie a saját sorsától, a körülményektől, amit hívhatunk akár a Sátán rontó hatalmának is, bár így kivonjuk belőle az emberek és a társadalom felelősségét. Az esemény látszólag egy tragikus szerelem története, de a valódi főszereplő mégis a magával ragadó személyiségű bohóc-pap, Fülöp atya. A történet különlegessége az a kapcsolat, amely az utcagyerekek és az atya között szövődik, amelyben nem a felnőtt tekintélye, hanem az egyenlőségből fakadó szeretet a mérvadó.
A főbb szerepekben Eperjes Károly, Pavletits Béla, Telekes Péter, Gregor Bernadett, Végh Péter, Nemes Wanda látható. Az előadás zenéjét Angelo Branduardi szerezte, Pehr Klára fordítását Vajda Katalin alkalmazta magyar színpadra alkalmazta. Az előadás rendezője Nagy Viktor.

 

A bemutatót 2019. január 11-én tartják.