Hírek, beszámolók

Kezdődik az év a Madách Színházban

Ma tartották a Madách Színház évadnyitó sajtótájékoztatóját a Gellért Szállóban. Szirtes Tamás rendező elmondta, hogy bár az előző év sikerei után megengedhetnék maguknak, hogy nem készülnek premierrel, idén is szeretnék új produkciókkal megörvendeztetni a közönséget. Októberben a nagy népszerűségnek örvendő Anna Karenina musical felújitását láthatják az érdeklődők, novemberben pedig a színházzal kiváló kapcsolatot ápoló, világhírű zeneszerző, Andrew Lloyd Webber 60. születésnapja alkalmábol rendeznek koncertet a MüPában, melyre a jegyek nagy resze már el is fogyott. Ahogy arról korábban hírt adtunk, a zeneszerző épp a Az Operaház Fantomja folytatásán dolgozik, ezért még nem lehet tudni, el tud-e jönni Budapestre. A Művészetek Palotája e mellett a Madách vadonatúj premierjének, a több Tony-díjat nyert Contact című show-nak is otthont ad, mely – egyedülálló módon – replica változatban kerül színpadra Magyarországon, a Broadway-legenda Susan Stroman rendezésében, aki maga jön Budapestre táncosokat válogatni a produkcióhoz.

Hasonlóan nagy hír, hogy a Spamalot című, nagy sikerű Monty Python musicalt 2009 őszétől Magyarországon is láthatjuk.

A rendező ezek után a terembe invitálta Bródy Jánost is, aki Neil Simon És mennyi szerelem című darabjának címadó dalát szerezte, majd bemutatta a társulat új tagját, Csányi Sandort.

A sajtótájékoztatón jelen volt a MüPa igazgatója, Csonka András is, aki hangsúlyozta, a Madách Színház sikerei irígylésre méltóak, ezért nagy örömükre szolgál az együttműködés.

 

Az Anna Karenina szereposztása:

Anna Karenina – Nyári Szilvia, Polyák Lilla

Karenin – Dunai Tamás, Sasvári Sándor

Vronszkij – Debreczeny Csaba, Miller Zoltán

Levin – Barát Attila

Kitty – Haffner Anikó

Sztyiva – Laklóth Aladár, Sándor Dávid

Lidia – Ladinek Judit, Várady Viktória

Dolly – Juhász Róza

Bettsy – Balogh Tímea, Gallusz Nikolett

Mjahkaja hercegno – Bajza Viktória

Pópa – Barabás Kiss Zoltán, Vikidál Gyula

Scserbackij herceg – Vikidál Gyula

Kapcsolódó tartalmak

Meghallgatás a Madách Színházban

admin

István, a király: Feke Pál

Rechtenwald Kristóf

C'est la vie – interjú Seres Ildikóval

orosz.petra

Sheryl Crow musicalt ír

Volf Anna

Költészet napi körkérdés

Sándor Petra