Hírek, beszámolók

Made in Hungária jövőre Szolnokon

Sikeresnek nevezte a szolnoki Szigligeti Színház elmúlt évadját a teátrum igazgatója a társulat csütörtöki évadzáró ülésén.

A mostani színi évadban szinte minden bemutatón, a prózától a zenés darabokig sikerült kiemelkedő produkciókat nyújtani a nézőknek, a sikert magas nézettségi mutatók igazolják vissza – mondta Balázs Péter. Az igazgató szerint különösen emlékezetes teljesítményként könyvelhető el Molnár Ferenc Liliom című drámája, a Légy jó mindhalálig című musical és a Cirkuszhercegnő című operett színre vitele. Márai Sándor Kaland című drámáját olyan érdeklődés kísérte, amelyet az utóbbi időben csak a Feketeszárú cseresznye esetében volt tapasztalható – tette hozzá.

Balázs Péter tájékoztatása szerint a társulat a következő évadban is együtt marad, jelentős változtatást nem terveznek, csupán Huszárik Kata távozott Szolnokról.

A 2012/13-as évad Heltai Jenő A néma levente című vígjátékának szeptemberi bemutatójával kezdődik, októberben Ábrahám Pál Bál Savoyban című, világhírű revüoperettjét tűzik műsorra. A bérletes előadások sora januárban Schiller Stuart Máriájának premierjével folytatódik, ezt követően februárban Bíró Lajos Sárga liliom című drámája kerül színre. Utolsó bemutatóként – 2013 áprilisában – Fenyő Miklós-Tasnádi Miklós közös szerzeményét, a Made in Hungária című musicalt állítják színpadra.

Műsoron tartják a Mirandolina című zenés vígjátékot és a Légy jó mindhaláig című musicalt. Bérleten kívüli új darab lesz Szolnokon a Félrelépni tilos című komédia és az Egy bolond százat csinál című produkció; mindkettő idén őszi bemutatóval.

Bor József produkciós igazgató elmondta, hogy a színháznak – noha az év kezdetén 75 millió forintnyi támogatást megvontak tőle – nagyon korrekt kapcsolata van a fenntartó szolnoki önkormányzattal, hiszen “nincsenek várakozó számlák, a fizetések rendben megérkeznek”. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Frank Sinatra show: A Hang – életmű táncban és hangban a RaM Colosseumban

Czitrovszky Balázs

A Zsinórpadlás kísérlete a Színházak Éjszakáján

Vincze Dániel

Nyomorultak és Szupersztár premier egy hónapon belül?

admin

Barbara – A kegyetlen játék

Stern Ágnes

Meghallgatás a Budapesti Operettszínház Musical Együttesébe

admin