Hírek, beszámolók

Mamma Mia! – Here I Go Again

Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvend a legsikeresebb Broadway és West End musicalek megfilmesítése; gondoljunk csak a Chicagó ra, a Hairspray -re vagy a nemrég bemutatott Sweeney Todd ra. 2008 júliusára pedig megérkezett a Mamma Mia! is Meryl Streep és Pierce Brosnan főszereplésével, csaknem 10 évvel a színpadi változat londoni bemutatója után. A megfilmesítés természetesen a zenei anyag felfrissítését is jelenti, amely a Mamma Mia! alapját adó, világsikerű ABBA-dalok esetében bizony számot tarthat a nagyközönség figyelmére.

A korong elvileg 17, valójában azonban 18 számot tartalmaz, ugyanis az utolsó track, az „I Have a Dream” tartogat egy kis meglepetést – az ötödik perctől kezdve a „Thank You for the Music” is felcsendül Amanda Seyfried előadásában.

Az örökzöld slágerek, bár frissebben, teltebben szólnak, megőrizték azt a különleges ABBA-varázst, amiért 20-25 éve is szerettük őket. Többek között újra hallgathatjuk az Our Last Summert, a Super Troupert, az SOS-t és természetesen a Mamma Miát! Utóbbit természetesen Meryl Streep előadásában, akinek színészi adottságai mellett most énekesi képességeinek is tisztelettel adózhatunk. Ám partnerei sem vallanak szégyent: Amanda Seyfried, Ashley Lilley, Rachel McDowall, Julie Walters, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard és Dominic Cooper mind-mind remek teljesítményt nyújtanak. Külön kiemelném a Tanyát alakító Christine Baranskit, aki egyébként a Chicago című musicalfilmben is szerepelt.

Kellemes, üdítő nyári kikapcsolódást kínál a Mamma Mia! soundtrack, amelynek hallgatása közben a tinédzserek belevethetik magukat a tóparti bulik örömeibe, az idősebbek pedig nosztalgiázhatnak egy kicsit – és ki tudja, talán ők is kedvet kapnak egy hamisítatlan görög partihoz!

Kapcsolódó tartalmak

Vámpírok bálja fotózás – IDŐPONTVÁLTOZÁS!

admin

Ghost premier az Operettszínházban

Liga Mihály

Hamarosan érkezik a Musicalmesék 2.

Buchmann-Horváth Emese

Tavaszébredés: megszületett a döntés

admin

Évadzárás a Broadway-n

Volf Anna