Hírek, beszámolók

Meghallgatás a Chorus Line szerepeire

Csányi János rendezésében, Bakó Gábor koreográfiájával készül új produkció létrehozására a Színház és Film Intézet. Marvin Hamlisch A Chorus Line című, Tony-díjas musicaljének alkotói között – színművész és magánénekes tanulók valamint fiatal színészek mellett – neves színházi szakemberek is részt vesznek.
A produkciót a 2014/2015-ös évad elején mutatják be a Kassai Thália Színházban, majd év vegétől az előadást egy budapesti teátrumban láthatja a közönség.

Az alkotók az előadásban résztvevő “tánckar” élethelyzetére, a fiatal táncos-énekes színészek sorsára, szakmai helyzetére átformált szövegkönyvet hoznak létre, így a musical dalainak megszólaltatása közben a szereplők a színház és a valóság határmezsgyéjén drámai őszinteséggel szólhatnak saját küzdelmeikről, vágyaikról, életükről.

A produkció vezetősége nyílt castingot hirdet, melyre 2014. június 22-én (vasárnap) 10 órakor az Intézet tánctermében (1088 Bp., Mikszáth K. tér 1., III. em. 3.23-as terem) kerül sor.

A nyilvánosan meghirdetett meghallgatásra kezdő, kifejezetten kiemelkedő ének- és tánctudással rendelkező fiatal művészeket vár az Intézet. A castingokat Csányi János rendező és Bakó Gábor koreográfus vezeti, akik szereplőként is részt vesznek a produkció létrehozásában. Az előadás szereposztását, próbatervét és a bemutató időpontját a meghallgatásokat követően, június második felében teszi közzé a Színház és Film Intézet. Várhatóan még júliusban elkezdődnek a tánc- és énekpróbák, míg az intenzív próbaidőszak kezdete augusztus második felére tehető.

Kérjük, hogy a szereplőválogatásra mindenki azzal/azokkal a Chorus Line dalokkal készüljön, amelyek a megpályázott szerepéhez/szerepeihez kapcsolódnak és hozzon fényképes önéletrajzot.

forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Lovagi ebéddel hangolódtak a művészek a 100. Spamalotra

Utasi Nikolett

József és a színes szélesvásznú álomkabát – Új beállók a sikermusicalben

Buchmann-Horváth Emese

Ma van az 52. színházi világnap

Sándor Petra

Mary Poppins próba (Madách Színház)

Schmidt Barbara

Orient – A Békéscsabai Jókai Színház előadása a Nemzeti Színházban

Buchmann-Horváth Emese