Hírek, beszámolók

Megjelent az Én, József Attila cd

Október 18-án megjelent a Madách Színház Én, József Attila című előadásának hanganyagát tartalmazó CD.

A cd-t bemutató sajtótájékoztatón Szirtes Tamás igazgató elmondta, büszkék arra, hogy a Madách Színház legtöbb előadásának hanganyaga megjelent cd formájában is, hiszen ezek egyfajta lenyomatok lehetnek az utókor számára.

Többes szereposztásnál mindig gondot okoz, hogy kik szerepeljenek a kiadott hanganyagban, tehát bizonyos szinten szerencsének számít, ha a kiadó meghatározza ezt. Ezesetben ez nem így történt, ugyanis a lemez a színház és Vizy Márton (a darab zeneszerzője) cégének együttműködésében jelenhetett meg, és ők mindkét szereposztást egyformán szeretik.

A döntést végül az könnyítette meg, hogy nem csak hang-, hanem tévéfelvétel is készült a darabról, ami várhatóan karácsony környékén lesz majd látható az M1-en.

Így a hangfelvételen az egyik, a tévéfelvételen pedig a másik szereposztás szerepel.

A cd a musical 20 dalát tartalmazza prózai szövegek nélkül. József Attilaként Posta Victor, Vágó Mártaként Muri Enikő, Kozmutza Flóraként Polyák Lilla, Illyés Gyulaként pedig Nagy Balázs halható. Ezek mellett 3 bónusz track is helyet kapott a lemezen. A Kopogtatás nélkül Balla Eszterrel, a Ha nem szorítsz Krassy Renátával és a Talán eltűnök hirtelen Nagy Sándorral.

Érdekesség, hogy a cd borítója egy kis füzet, amelyben nem csupán képek szerepelnek a darabból és a szereplőkről, hanem József Attila versei, azaz a dalszövegek is olvashatók benne.

A sajtótájékoztatón Szirtes Tamás direktor mellett –aki egyben a darab rendezője is volt –  részt vett még Kocsák Tibor zenei vezető, Vizy Márton zeneszerző, a Flórát játszóKrassy Renáta és Polyák Lilla, a József Attilaként szereplő Posta Victor, valamint a musical egyik Vágó Mártája, Muri  Enikő is.

Két dalt is meghallgathattunk, az Áldalak búval, vigalommal című duettetMuri Enikőtől és Posta Victortól, valamint Flóra dalát (Ha nem szorítsz) Polyák Lilla előadásában.

 

A cd kapható a Madách Színházban előadások szünetében, ezen kívül a zenei cd-ket is árusító hipermarketekben, műszaki-, könyv- és web áruházakban, valamint letölthető azitunes rendszeréből, illetve hamarosan a VLM webshopban is megvásárolható.

Az október 18-ai előadás után az érdeklődők dedikáltathatták is lemezeiket a szereplőkkel.

Kapcsolódó tartalmak

Zajlik az élet vidéken is

Vincze Dániel

Glee musical-szótár: 1. évad 1. rész

Volf Anna

Arany Kotta Díj 2017 – Nyertesek

Buchmann-Horváth Emese

Macskadémonból Ludas Matyi

oldadmin

József extra – május 28.

Nagy Péter