Hírek, beszámolók

Megkezdődtek a Valahol Európában próbái a Magyar Színházban

2016. december 2-tól tűzi műsorára a Budapesten 18 éve nem játszott musicalt a teátrum.

Dés László klasszikusnak számító musicale Nagy Viktor rendezésében kel életre a Magyar Színházban. A musicalt utoljára 1998-ban láthatta az Operettszínházban a budapesti közönség, immár 18 éve. Árva gyerekekből álló csapat bolyong a háború után otthontalanul és árván Európa útjain. Közülük két kis csapat éppen Magyarországon. A csapat vezetői egymásba szeretnek, és együtt oltalmat találnak egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész omladozó kastélyában. Bár a háborúnak vége van, de a béke csak papíron létezik. Valójában gátlástalan, kegyetlen túlélőharc folyik. Ebben a kataklizmában születik kicsiny különbéke egy maroknyi gyerek és kiábrándult fiatal számára. Az előadás a bátorságról, az egymásra utaltságról szól, de legfőképp az emberségről a mindenkori embertelenségben. 

“Ez egy sötét történet, hisz mindkét felvonása halállal végződik, mégis ott van benne a jó, a katarzis érzése, mert a zene feloldja a konfliktusokat, és enyhíti a fájdalmat” – mondja Nagy Viktor, a darab rendezője. “Nem emészthető könnyen és nem a csillogásról szól, viszont alkalmat ad a színészeknek fénnyel és szeretettel megtölteni ezt az előadást. Az én olvasatomban Simon Péter, a karmester egy Don Quijote-szerű figura, aki önfeláldozó tettével hívja fel a figyelmet az elembertelenedő, kizökkent világra, és hozza el a megváltást védencei számára. Rendezői ars poeticám szerint nem a történelem átírt és újraértelmezett lapjai az érdekesek, csakis az érdekes, az emberek hogyan élik át ezeket. Az emberséget keresem a történetekben.”

A Valahol Európában bemutató előadását 2016. december 2-án láthatja a közönség a Magyar Színházban, Nagy Viktor rendezésében, a főbb szerepekben Mahó Andreával, Reviczky Gáborral, Pavletits Bélával, Ágoston Péterrel, Bede-Fazekas Szabolccsal és Vida Bálinttal.

 
Forrás: Magyar Színház

Kapcsolódó tartalmak

Musical az idei POSZT programján

admin

2011 legemlékezetesebb élményei

Stern Ágnes

A Szegedi Szabadtéri 80. jubileumi évadának műsora

admin

Interjú Gém Zoltánnal, a Starfactory szerzőjével

Mezőfi Orsolya

Cher életéről készül musical

halasi.vivien