Hírek, beszámolók

Megvan A nyomorultak film teljes szereposztása

Március 17-én vált hivatalossá A nyomorultak musical rég várt filmváltozatának teljes szereposztása. Összeszedtük a filmmel kapcsolatos eddigi híradásainkat.

A nyomorultak musical megfilmesítése a londoni és a Broadway-siker óta újra meg újra napirendere került. Éppen ezért Cameron Mackintosh 2008-as, a filmváltozat elkészítéséről szóló bejelentését is eleinte szkeptikusan fogadták a musicalrajongók. Annál is inkább, mert – hosszú hallgatás után – legközelebb csak 2009 októberében, a Daily Mail rövidhírei között olvashattunk a projektről.

Az események 2011-ben gyorsultak fel. Februárban a Los Angeles Times híreiből tudhattuk meg, hogy a producerek Tom Hooper rendezővel tárgyalnak, júliusban pedig napvilágot láttak az első meg nem erősített információk arról, hogy Valjean szerepére Hugh Jackmant szeretnék szerződtetni. Augusztusban több weboldal már azt is tudni vélte, hogy Fantine szerepét Anne Hathaway játssza majd a készülő filmben. Néhány hónappal később hivatalosan is megerősítést nyert ez az információ. Szeptemberben jelentették be, hogy Javert szerepét Russell Crowe kapta meg. Az ausztrál színész mellett a hírek szerint Paul Bettany volt még esélyes Javert szerepére. Novemberben az is kiderült, hogy Marius szerepére Eddie Redmayne-t szerződtették.

Néhány héttel később arról szóltak a hírek, hogy az Eponine szerepére tartott meghallgatáson többek között Taylor Swift, Lea Michele, Scarlett Johansson és Evan Rachel Wood is részt vett. Az előzmények fényében nagy meglepetést okozott, hogy Eponine-t végül nem az előzőleg tippelt négy sztár egyike, hanem a 25. évfordulós Nyomorultak-koncert Eponine-ja, Samantha Barks játszhatja el a filmben.

Cosette szerepére 2011 decemberében nyílt meghallgatást tartottak New Yorkban. A castingon ugyan ismeretlen tehetségeknek is lehetőséget adtak a bemutatkozásra, ám a szerepet végül a Mamma Mia! film sztárja, Amanda Seyfried kapta. A szerepre esélyesek között emlegették még Emma Watsont és Emmy Rossumot is.

Decemberben a jól értesült Daily Mail jóvoltából derült ki, hogy Enjolras-t Aaron Tveit személyében Broadway-színész játssza majd a filmváltozatban. Ugyanekkor adták hírül, hogy a producerek Helena Bonham Carterrel Mme Thenardier, Sacha Baron Cohennel pedig Thenardier szerepéről tárgyalnak. Mindkét információ helyesnek bizonyult, Helena Bonham Carter szereplését februárban, a Sacha Baron Cohenről szóló híreket pedig tegnap erősítették meg hivatalosan.

A musical kisebb szerepeiben a West End sztárjai és a színpadi változat korábbi szereplői tűnnek majd fel. Cameron Mackintosh producer január végén árulta el, hogy az eredeti londoni szereposztásból Colm Wilkinson (Valjean) és Frances Ruffelle (Eponine) kapott szerepet a filmben. Wilkinson a püspököt, Ruffelle az egyik szajhát alakítja majd.
Egy március 16-ai bejelentés szerint
 Bamatabois szerepére a Matildáért a napokban Olivier-díjra jelölt Bertie Carvelt szerződtették, Gavroche szerepében pedig Daniel Huttlestone (Oliver, Nyomorultak) kap lehetőséget. Feltűnik a filmben az Olivier-díjas Daniel Evans (Sunday in the Park With George), a szintén Olivier-díjas Adrian Scarborough (After the Dance) valamint az Olivier-díjra jelölt Hannah Waddingham (Spamalot). A londoni előadás korábbi szereplői közül többek között Caroline Sheen, Hadley Fraser, Killian Donnelly, Mike Jibson, Linzi Hateley, Gemma Wardle, Katy Secombe, Gina Beck, Fra Fee, Alexia Khadime és Katie Hall is látható lesz a filmben.


Frissítés:
Március 23-án tudatták a sajtót
arról, hogy szerepelni fog a filmben Kerry Ellis (Wicked, A nyomorultak), Claire Foster (Avenue Q), Alison Jiear (Jerry Springer the Opera) és Christopher Key (Nyomorultak); továbbá hogy a kis Cosette szerepére Isabelle Allent szerződtették.

Kapcsolódó tartalmak

My Fair Lady – 300. előadás

Vincze Dániel

Kitüntetések az Operettszínház művészeinek

admin

A Jézus Krisztus Szupersztártól a Mágikus Misztikus utazásig és tovább… – Miklós Tiborra emlékezünk

Stern Ágnes

Kreatív kapcsolatok premier- Kálmán Imre Teátrum

Buchmann-Horváth Emese

Épül a színpad, kezdődnek a próbák Baján

Sándor Petra