Hírek, beszámolók

Motorbalesetben hunyt el Karácsony Tamás

Elhunyt Karácsony Tamás, a kaposvári Csiky Gergely Színház színművésze. A csütörtökön este, 57 éves korában meghalt művészt a teátrum saját halottjának tekinti.

A színész egy héttel ezelőtt szenvedett súlyos motorbalesetet Kaposvár Cseri városrészében. Válságos állapotban került a Kaposi Mór Oktató Kórházba, ahol életéért egy héten át küzdöttek az orvosok.

Karácsony Tamás 1955. november 24-én született, Veszprémben. 1972-ben, Szokoly Tamás vezetésével amatőr színpadot alapított Aréna néven. 1978-ban került a kaposvári színházhoz, kellékes-bútoros beosztásba, 1986-ban vált hivatalosan is színésszé.

A kaposvári színház meghatározó művésze volt. 1982-ben a Szocialista Kultúráért kitüntetéssel díjazták, a nyolcvanas évek végén a Veszprémi TV-találkozón különdíjjal ismerték el Eörsi István Kihallgatás című drámájában nyújtott alakításáért.

A közelmúltban egyik legemlékezetesebb szerepe Ferdinánd főherceg volt Kálmán Imre – Mohácsi János átiratában bemutatott – operettjében, a Csárdáskirálynőben. Utoljára Molnár Ferenc színpadi anekdotájában, a Játék a kastélyban című darabban a lakáj szerepében láthatták a nézők.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Rómeó és Júlia márciusban Sopronban

Sándor Petra

Megvan az új Elle Woods

admin

Musicalpremierek a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház jubileumi évadában

Volf Anna

Vámpírok Bálja 100. előadás – VLM exkluzív

Vincze Dániel

Visszatér Londonba az Aspects of Love

admin