Hírek, beszámolók

Musical és Miskolc gálaest

2013. október 3-án kerül sor Musical és Miskolc címmel a Miskolc és környéke ifjú tehetségeinek és musicalszerzőinek bemutatkozó gálaestjére a Művészetek Háza színháztermében.

A szervezők célja, hogy borsodi, elsősorban a musical műfajában szárnyaikat próbálgató művészeknek bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak. A program megvalósulását fő szponzorként Miskolc Megyei Jogú Város Mecénás Alapja támogatja. A rendezvény céljaival egyetértve, a kezdeményezés mellé állt számos, a műfajban hazai és nemzetközi sikereket elért művész is: Tunyogi Bernadett a Győri Nemzeti Színház vezető színésznője, Veréb Tamás musicalszínész, Pető Zsófia színésznő, Varga Andrea színésznő a Miskolci Nemzeti Színház tagja, Kriston Milán énekes, Cselepák Balázs énekes, a rendezvény egyik megálmodója és szervezője, jelenleg a Győri Nemzeti Színház tagja és végül, de nem utolsó sorban Kamarás Máté nemzetközi hírű előadóművész, musicalszínész, aki az est fővédnöki szerepét is vállalta. Rajtuk kívül természetesen a Művészetek Háza színpadán ott lesznek Miskolc és környékének legtehetségesebb fiatal énekesei, akik rangos tehetségkutató versenyeken kiemelkedő helyezéseket értek el és a 4 Dance Club Tánc – és Musicalstúdió táncosai is.

A gálaesten elhangzanak részletek Barta IldikóIzsó AngelikaCs.Szabó Virág: Mandralínia, Chinorányi István zeneszerző, szövegíró: A Senki szigete (Jókai MórAz aranyember című regényéből készült) és Szaxon Csaba zeneszerző Molnár FerencPál utcai fiúk és Petőfi SándorJános Vitéz című műveiből alkotott musicaljeiből. Mindezeken kívül a legnépszerűbb musicalmelódiák is felcsendülnek majd a fellépő művészek és a borsodi tehetségek tolmácsolásában. Az gálaestre jegyek 2013. szeptember 1-től  vásárolhatók a Művészetek Háza jegypénztárában.

Kapcsolódó tartalmak

Mamma Mia! – világpremier

Nagy Péter

További fellépők a Tony-gálán

admin

Viva Webber az Orfeumban

Schmidt Barbara

Előkészületben – várható musical-premierek világszerte

admin

Anna Karenina vendégségben a Vörösmarty Színházban

Volf Anna