Hírek, beszámolók

Musicalfilmet rendezett Clint Eastwood

A Broadwayn is taroló Jersey Boys musical filmvászonra vitelével célozta meg az újabb kasszasikert az időskori alkotásaival beskatulyázhatatlanná vált Clint Eastwood; az előzetest a húsvéti hétvégén bocsátotta ki a Warner Brothers.

A Frankie Valli és együttese, a Four Seasons hatvanas évekbeli felemelkedését bemutató Tony-díjas darab 2004-ben debütált a San Diego-i La Jolla Playhouse-ban, mielőtt New Yorkban is meghódította a könnyed zenés szórakozást kedvelő színházi közönséget. A Jersey Boys Des McAnuff rendezésében 3400 előadás után még mindig fut az August Wilson Theatre-ben.
A zeneszerzősként is elismert, 83 éves Eastwood a filmjébe többeket átemelt a Broadway-szereposztásból, köztük a Vallit alakító, és alakításáért Tony-díjjal jutalmazott John Lloyd Youngot. A forgatókönyvet John Logan írta Marshall Brickman és Rick Elice darabja alapján.
Noha a cselekmény az amerikai keleti parton játszódik, a legtöbb jelenetet Los Angelesben vették fel. Az amerikai lapok szerint a rendező közben már újabb filmen dolgozik, amelyhez Marokkóban is forgatnak majd.
A Jersey Boys Eastwood első zenés alkotása az 1988-ban leforgatott, Charlie Parker életútját bemutató Bird óta. A filmet június 20-án mutatják be az amerikai mozikban. 

A film első trailere:

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Lehár Ferenc Énekverseny Gálaest (Budapesti Operettszínház)

Nagy Péter

Készül a japán nyelvű Wicked cd

admin

Színes nyár az Átriumban

Buchmann-Horváth Emese

Szentivánéji álom – 2. szereposztás

Nagy Péter

A muzsika hangja Egerben

Sándor Petra