Hírek, beszámolók

Musicalkoncert a Győri Nemzeti Színház nyílt napján

A kulisszák mögé  is bepillanthatnak, sőt bejárhatják a pincétől a padlásig a Győri Nemzeti Színház minden zugát azok az érdeklődők, akik szeptember 15-én ellátogatnak a teátrum nyílt napjára.

A művészek és a színház vezetői kalauzolják a kulisszák mögött a vendégeket, akik ezúttal közelről nézhetik meg, hogyan süllyed és emelkedik, illetve forog a színpad – mondta Forgács Péter igazgató az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

A technikai fortélyok megismerésén kívül művészi élményben is része lesz a közönségnek. A Győri Balett részletet mutat be a Rózsaszínház című készülő produkcióból a nagyszínpadon. Ezt megelőzően balett-tréningnek is tanúi lehetnek a nézők: klasszikus balettórát láthat délelőtt a közönség – tette hozzá Kiss János balettigazgató.
A gyerekeket az Árvácska című mesejáték dalaival szórakoztatják délután a színház előtti téren, majd bemutatják a Plasztikonok című vásári komédiát Kszel Attila rendezésében. A színészekből verbuválódott Promenád zenekar ismert operettslágereket szólaltat meg ugyanott.
Étellel és itallal is kínálják majd az egybegyűlteket a nyílt napon: a színháziak pörköltet főznek, Kiss János balettigazgató pedig “Kiss”fröccsöt mér jóféle borból.
A nyílt napot gálaest zárja: a művészek korábbi sikeres musical-produkciók slágereit és népszerű operettdalokat szólaltatnak meg a  teátrum nagyszínpadán. A balett-társulat pedig a Rózsaszínházból ad majd ízelítőt a gála vendégeinek.
A rendezvénnyel közelebb akarjuk vinni a színházat a közönséghez – summázta a program célját Forgács Péter.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Tavaszébredés – Beszélgetés Somogyi Szilárddal

Vincze Dániel

Mary Poppins jegyelővétel – sorban álltak a nézők a Madách Színház előtt

Utasi Nikolett

Megfakult a szivárvány

admin

Ismét megrendezik a bált!

admin

Vámpírok bálja – interjú az új beállókkal

admin