Hírek, beszámolók

Musicalpremierek a Pannon Várszínházban

Hét premierrel, köztük egy ősbemutatóval készül a jövő évadra a veszprémi Pannon Várszínház– mondta el a városban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján a színház igazgatója.

Vándorfi László elmondta, hogy a jövő évad kínálatában nagyrészt zenés darabok szerepelnek, de a zenés szórakoztatáson kívül nagy hangsúlyt kapnak a gyermekeknek és fiataloknak szóló előadások is.
Kortárs ősbemutatóra készül a társulat a Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről megjelent azonos című könyv színpadra állításával. A Veszprémben élő és alkotó Géczi János könyve alapján létrehozott és a Vad Fruttik zenekar dalai által kísért Bunkerrajzoló című zenés játékot a tánc és a képzőművészet eszközei is színesítik – hangsúlyozta Vándorfi László.
Az igazgató elmondta, hogy a Mária Evangéliuma című rockoperával nyitják az évadot, a Bunkerrajzoló című zenés játékot pedig Rejtő Jenő, Színház az egész című kabaréja követi majd.
A szabin nők elrablása című vígjáték után A Pál utcai fiúk című musical kerül közönség elé, amelynek érdekessége, hogy nem gyermekekre, hanem fiatal emberekre íródott és Veszprémben lesz az első vidéki bemutató – mondta.
Vándorfi László arról is beszélt, hogy az 1956-os forradalom ünnepére a Tizenkettő és című előadással készül a színház, amelyet a Keksz együttes zenéje kísér valamint lesz egy vándorkiállítás, melyet Stefanovits Péter szerkesztett képzőművészeti alkotásokból.
A gyermekeknek szól a Fehérlófia című zenés mesejáték és az Emil és a detektívek című előadás valamint a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Play című vendégjátéka.
Az igazgató szólt arról is, hogy jövő héten csütörtökön mutatják be a Veszprémi Táncműhely előadását, Krámer György Faun Nimfa, Danaida című táncjátékát.
A 16. évadba lépett Pannon Várszínház ebben a naptári évben mutatja be a századik előadását – fűzte hozzá az igazgató. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

My Fair Lady – 300. előadás

Vincze Dániel

ISMÉT KECSKEMÉTEN A NYOMORULTAK

József Kriszti

Szép nyári nap

Nagy Péter

Így készült az Operaház Fantomja – 1. rész

admin

Csakazértis szerelem – Interjú Sasvári Sándorral

Vincze Dániel