Hírek, beszámolók

Musicalpremierek Békéscsabán

A nyári időszak tapasztalatainak összegzésével, a Titkok évadának bemutatásával, az intézmény tulajdonosváltásának kérdésével, valamint az idei célok meghatározásával nyitotta meg a 2011/2012-es évadát a Békés Megyei Jókai Színház.

Fekete Péter igazgató az idei évad főbb céljai közé sorolta a nézőszám optimalizálását, melyet főként a viszonteladói hálózat kiépítésével kíván elérni, valamint az oktatási intézményekkel való szoros együttműködést, melynek keretében több nevelési programot indít, folytat majd a teátrum. A Szolnokon vagy Debrecenben nagy sikerrel végigvitt Ádámok és Évák programmal idén a Békés megyei középiskolások is találkozhatnak, a beavató színházi bérlet is megújulva tér vissza dr. Merő Béla rendező közreműködésével, a rendhagyó irodalmi órák sorozata folytatódik, s ezen felül több kisebb programot is tervez a teátrum kifejezetten az általános iskola felső tagozatos, valamint a középiskolás korosztály részére.

Az idei színházi évet a titkok köré építi fel a teátrum. Valamennyi idei színdarab témája a tikok, a rejtélyek megfejtése köré szerveződik. Az első produkció is ennek a jegyében kerül bemutatásra október 7-én: Pozsgai Zsolt és Szomor György gigamusicalét, a Monte Cristo grófját viszi színre a társulat. Novemberben két bemutató – a Négy évszak című zenés mese, valamint a tavasszal már elkészült Kapj el! című kamaramusical – is várja a közönséget. Decemberben egy kortár dsrámát, Brestyánszki Boros Rozália Csörte című művét visz színre a társulat. A társadalomkritikát megfogalmazó darab – Fekete Péter rendező szavaival élve – leginkább egy zenés valóságshowként határozható meg. Az évad második felében Dürrenmatt Az öreg hölgylátogatása című drámáját Kovács Frigyes, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának rendezője állítja színpadra, Fodor Zsóka főszereplésével. Feydeau népszerű komédiája, a Bolha a fülben is repertoárra kerül idén a Jókai színházban, Merő Béla rendezésében. A teátrum egyik új kezdeményezése az operabemutató: Mozart Varázsfuvoláját sajátos felfogásban mutatja be gyermekeknek Dorotty Szalma és a társulat, s természetesen a porondszínházi sikerprodukció sem hiányozhat a sorból.

forrás: jokaiszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Balázs Péter nem pályázik a Vígszínház igazgatói posztjára

Volf Anna

Jézus Krisztus Szupersztár (Tóth-Száraz-Gallusz)

oldadmin

Vámpírinvázió Franciaországban

Utasi Nikolett

Bál a Savoyban (Városmajori Szabadtéri Színpad, 2012. július 5.)

Czitrovszky Balázs

Megkezdődtek a Jekyll & Hyde olvasópróbái

Sándor Petra