Hírek, beszámolók

Musicalsztárok az amerikai csatornák újonc sorozataiban

Az amerikai tévétársaságok nyilvánosságra hozták a 2011-2012-es évadban bemutatkozó sorozataik listáját. Az újonc sorozatok főszereplői között több Broadway-színészt is találtunk.

2011 őszén a CBS műsorán debütál az A Gifted Man című sorozat Patrick Wilson főszereplésével. A színészt leginkább a Fantom-film Raouljaként ismerhetik a hazai musicalrajongók. Mielőtt Hollywood lecsapott volna rá, az Alul semmi és az Oklahoma! című musicalekben aratott nagy sikert a Broadway-n: a két musical két Tony-jelölést hozott számára.
Wilson az A Gifted Manben egy megözvegyült sebészt alakít majd, akit felesége (Jennifer Ehle) a túlvilágról arra tanít, hogy mi is az élet értelme.

Az ABC csatornán 2012-ben kerül adásba a Work It című szitkom, ami két férfi hányattatásait meséli el, akik magukat nőnek kiadva kénytelenek állást vállalni. Munkatársaik egyikét a Wicked egykori Glindája, Kate Reinders alakítja majd.

A West Wing (Az elnők emberei) és a Pushing Daisies (Halottnak a csók) után ismét sorozat-főszerepet kapott Kristin Chenoweth (Wicked, Charlie Brown). A Good Christian Belles a szülővárosába 20 év és egy tönkrement házasság után visszatérő Amanda kalandjait meséli el. Chenoweth mellett a Hedwig and the Angry Inch-ből és a Merrily We Roll Alongból ismert Miriam Shor is szerepett kapott a sorozatban.

2011 őszén mutatkozik be a FOX I Hate My Teenage Daughter című szitkomja. A sorozat főszerepléje két egyedülálló anya, akik nehezen boldogulnak tinédzser lányaikkal. Az anyukák egyikét a Tony-díjas Katie Finneran alakítja, akit prózai- és musicalszerepekben is láthatott a Broadway-közönség. Legutóbb a Kristin Chenoweth főszereplésével bemutatottt Promises, Promises című musicalben szerepelt, és olyan vetélytársak orra elől sikerült elvinnie a Tony-t, mint Barbara Cook (Sondheim on Sondheim), Lillias White (Fela!) vagy Angela Lansbury (A Little Night Music).

Az NBC mutatja be B. D Wong főszereplésével az Awake című, két párhuzamos világban játszódó nyomozós sorozatot 2012-ben. Wong prózai és zenés szerepben is bemutatkozott a Broadway-n, ráadásul ő az egyetlen, aki ugyanazért a szerepért a Tony-t, a Drama Desket, a Kritikusok Díját, a Clarence Derwent díjat és a TheatreWorld díját is elnyerte. Játszott Sondheim Pacific Overtures című musicalének Broadway-felújításában és a You’re a Good Man, Charlie Brown című musicalben is.

A musicalrajongók számára talán a Smash című, 2012-ben képernyőre kerülő sorozat lehet a legérdekesebb. A történet ugyanis egy Marilyn Monroe életéről készülő Broadway-musical színpadra állításáról szól majd. A szereposztásban olyan musicalszínészeket találunk, mint Christian Borle (Spamalot, Legally Blonde), Megan Hilty (Wicked, 9 to 5) vagy Raza Jaffrey (Bombay Dreams).

Hank Azaria a Free Agents című szitkom főszereplőjeként tér vissza a képernyőre. Azaria eddig mindössze egyetlen musicalben szerepelt: ő volt Sir Lancelot a Spamalot eredeti Broadway-szereposztásában, alakításáért Tony-díjra jelölték.

Az NBC The Playboy Club című sorozatának állandó szereplőjeként tűnik majd fel hétről hétre a képernyőn a Tony-díjas Laura Benanti. A ’60-as években a bűnözők kedvelt szórakozóhelyén játszódó sorozatot még ebben az évben műsorára tűzi az NBC.

Volf Anna

Kapcsolódó tartalmak

Elmarad a szabadtéri Pimpernel

admin

Veled, Uram! – Interjú Pirgel Dáviddal

Sándor Petra

Magyar évadot hirdet a Veszprémi Petőfi Színház

Volf Anna

Antonio Banderas újra a Broadway-n

admin

20 éves A dzsungel könyve

Volf Anna