Hírek, beszámolók

Musique, musik, música: nyílt próba a Katonában

Megkezdődtek a Musique, musik, música című előadás próbái a Katona József Színházban; a Budapesti Tavaszi Fesztivállal (BTF) és a Művészetek Palotájával közös produkció nyílt próbáját február 4-én, szombaton tekinthetik meg az érdeklődők.

Az előadást március 20-án a Művészetek Palotájában, május 4-én pedig a Katona József Színházban mutatják be. A próbára a belépés ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel – olvasható a színház honlapján.

Közös produkciójában a Katona József Színház, a Művészetek Palotája és a Budapesti Tavaszi Fesztivál a tízes, húszas, harmincas évek zenei kölcsönhatásait keresi Skandináviától a Balkánig, Ibériától Kelet-Európáig szövegben és zenében, hat színész és az őket kísérő zenekar előadásában. A szereplők egy-egy nemzet képviselőiként az adott kultúrkör kávéházi zenéitől indulnak el és mutatják be a korabeli Európa szalonzenei világának formálódását. Teszik mindezt eredeti hangszerelésben és eredeti hangosítással – azaz szinte hangosítás nélkül – olvasható a produkció ismertetőjében.

A korszak kontinentális slágerei német, olasz, görög, lengyel, francia, finn, portugál, jiddis és magyar nyelven szólalnak meg, jelképezve azt a kulturális olvasztótégelyt, ahol élünk, amit Európa az elmúlt kétezer évben jelentett és ma is jelent. A korabeli figurákat Jordán Adél, Kocsis Gergely, Nagy Ervin, Ónodi Eszter, Rezes Judit és Tasnádi Bence jeleníti meg, az előadás rendezője Pelsőczy Réka, díszlettervezője Cziegler Balázs, a jelmeztervező Tihanyi Ildi, a zenei vezető Márkos Albert.

A Művészetek Palotájában a bemutatót követően március 24-én és március 29-én is látható a produkció.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Az Egy bolond százat csinál a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Volf Anna

István a Margitszigeten

admin

Kihirdették az Elfújta a szél szereposztását

Sándor Petra

Gyakornokokat keres a Katona József Színház

Volf Anna

Elfújta a szél – Interjú Somogyi Szilárddal

Stern Ágnes