Hírek, beszámolók

Nagymacskát fogadott örökbe a Madách Színház

Szokatlan, egyben játékos módon ünnepli a Madách Színház a 30 éves Macskák musicalt – 2013. március 20-án ugyanis örökbe fogadták a Fővárosi Állat- és Növénykert Niva nevű szibériai tigrisét.

Niva 2006-ban született Hollandiában, majd 2010-ben került Magyarországra. 2011-ben három tigriskölyökkel örvendeztette meg az állatkert dolgozóit és látogatóit – Virgillel, Manuval és Thrax-szal. Jelenleg egy kifutón tartózkodik „párjával”, Norbival. A színház és a Fővárosi Állat-és Növénykert dolgozóinak közös döntése alapján esett a választás a nagymacskára; bár Niva még csupán 7 éves, remélhetőleg a Macskák musicalhez hasonló szép kort ér meg.

Az egy évre szóló nevelőszülői felelősséget igazoló oklevelet az állatkert intézményvezetője, Prof. Dr. Persányi Miklós nyújtotta át ünnepélyes keretek között Szirtes Tamásnak, aki nem csupán a színház vezetőjeként, hanem egyben a Macskák rendezőjeként jelent meg a rendezvényen. A Madách Színház igazgatója elmondta, hogy nagy örömükre szolgál az a tudat, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert támogatóivá válhatnak, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem csak megtiszteltetés, de egyben nagy felelősség egy ilyen fenséges állat támogatása.

A direktor mellett három színész is részt vett a ceremónián. Détár Enikő, aki a musicalben Bomba Lurina-t alakította, elmondta, hogy személy szerint örül a döntésnek, miszerint a teáátrum egy „igazi dívát” fogad örökbe Niva személyében. Puskás Peti, aki a Macskák legújabb generációjának Micsel Rumlija, Niva örökbefogadását az évforduló méltó megünneplésének tartotta, Szente Vajk pedig hozzátette, hogy még „jó pár évig lesznek Macskák a Madách Színházban.”

A megnyitó záróakkordjaként a Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola növendékeinek bemutatóját láthatta a közönség. A „macskakölykök” táncos koreográfiával üdvözölték újonnan örökbefogadott „Macska-társukat”.

Kapcsolódó tartalmak

Megvannak az Emmy-díj kreatív kategóriáinak nyertesei

admin

Musicalmesék Varázskoncert az Operettszínházban

admin

Kecskeméten az Isadora

admin

My fair lady a Centrál Színházban

Sándor Petra

Mi jöhet még?! (utolsó előadás)

Nagy Péter