Hírek, beszámolók Rendezvények

Nagyszabású koncerttel ünnepli a Madách Színház Andrew Lloyd Webber születésnapját

Andrew Lloyd Webber hetvenedik születésnapját látványos koncerttel ünnepli meg a Madách Színház október 12-én a Papp László Budapest Sportarénában. 

A közel 3 órás előadást, mely a zeneszerző legnagyobb slágereit gyűjti egybe, Szirtes Tamás, a teátrum igazgatója rendezi. Felcsendülnek majd természetesen a Macskák, Az Operaház Fantomja, a Jézus Krisztus Szupersztár és a József és a színes szélesvásznú álomkabát dallamai, valamint olyan musicalek részletei is, amelyeket korábban nem láthatott még a hazai közönség, mint pélául a Sunset Boulevard, a Starlight Express vagy a Love Never Dies.

Andrew Lloyd Webber és a teátrum kapcsolata 35 évvel ezelőtt, a Macskák bemutatójával kezdődött. A kiváló zeneszerző musicaljei az évtizedek alatt százezreket vonzottak a magyar színházakba. Legtöbb művét a Madách Színház vitte színre, és itt látható Webber két legendás, non-replica változatban bemutatott darabja: a Macskák, amely márciusban a 35. születésnapját ünnepelte, illetve Az Operaház Fantomja, amely május 30-án érkezik a 800. előadáshoz, és egyben a magyarországi bemutató 15. évfordulójához. A Volt egyszer egy csapat színrevitelénél a zeneszerző személyesen is részt vett a munkában: heteken át bejárt a próbákra, volt, hogy zongorán kísérte a művészeket, és új dalokat is írt, amelyek a Madách Színházban kerültek be a darabba. Több premieren, valamint a 60. születésnapján is a színház művészeivel ünnepelt.

Szirtes Tamás és Andrew Lloyd Webber kölcsönös szakmai tiszteletének és bizalmának legújabb bizonyítéka, hogy  körúti teátrum és direktora kapta meg először a kontinensen a Rocksuli (School of Rock) bemutatási jogát. Az ünnepi koncert egyik különlegessége, hogy a nézők ebből a musicalből is láthatnak majd részleteket.

Az előadásra a jegyek megválthatók jegypénztárban és online is április 15. vasárnap, 10.00 órától.

 

Kapcsolódó tartalmak

Macskafogó – utolsó előadás

Vincze Dániel

Taroltak a mormonok Londonban

Vincze Dániel

A zene világnapja – I Could Have Danced All Night

admin

Zene, New York, Szerelem februárban a Petőfi Színházban

Sándor Petra

Love Never Dies dvd karácsonyra?

Volf Anna