Interjúk

"Nem iszom előre a medve bőrére"

A dzsungel könyve című musicalt január 13-án mutatja be a Pécsi Nemzeti Színház társulata, Böhm György rendezésében. Szabó Dáviddal, az egyik Mauglival, a próbák szünetében beszélgettünk.

Hogy érzed magad Pécsett, a pécsi társulattal?

Nagyon örülök, hogy itt játszhatok. Már többször jártam a pécsi színházban, mert az öcsém a Pécsi Balett tagja. Nagyon jó előadásokat láttam itt, szeretem a társulatot, és örülök, hogy most van egy produkció, amiben én is részt vehetek.

Dolgoztatok már így együtt a testvéreddel?

Persze, gyerekként. Amikor gyerekszínészek voltunk, akkor nagyon sokat. Utána ő elment a Balettintézetbe, én pedig az Operett Stúdióba, így szétváltunk, de itt most újra együtt dolgozhatunk.

Milyen érzés?

Nagyon jó! Együtt vagyunk, együtt lakunk, így legalább többet is találkozunk.

Budapest-Kiskunhalas-Pécs, fellépések… Nem nehéz ezt összeegyeztetni?

A kiskunhalasi fellépések egyszeri alkalmak, jelenleg a pécsi és az Operettes munka összeegyeztetése a kemény feladat, de hála Istennek mindkét színház segítségemre van az egyeztetésben. Most kicsit nehéz lesz, mert két produkciót próbálok egyszerre, az Operettszínházban a Márió és a varázslót és a Gershwin estet, Pécsett pedig A dzsungel könyvét, de ezt a lovat most kétfelé kell megülni, és utána jó lesz.

Beszéljünk egy kicsit a darabról. Mennyire áll közel hozzád A dzsungel könyve, illetve Maugli szerepe?

Azt gondolom, hogy sosem fogok felnőni, mindig örök gyerek maradok. Nagyon nagy rajzfilmfüggő vagyok, így a darab mesevilágát nagyon szeretem, illetve azt gondolom, hogy akármennyire is mese, ez egy irodalmi alkotás, és nagyon nagy üzenete van, a tömeg és az egyén viszonyáról. Maugli szerepével még nem nagyon találtam a közös vonásokat, de annyira leszek gyerek, amennyire én vagyok, és annyira leszek egy okos felnőtt, amennyire ő akarja.

Mit gondolsz, mennyire értik meg a gyerekek a darab üzenetét?

Ezek burkoltan vannak jelen benne. Ez azért jó, mert ha eljön egy felnőtt a gyerekével megnézni a darabot, akkor a felnőtt látni fogja ezeket az árnyalt jelzéseket, a gyerekre pedig a mese vonal lesz nagyon nagy hatással, így mindketten kapnak valamit, amit utána megoszthatnak egymással.

Van esetleg gyerekkori élményed A dzsungel könyvével kapcsolatban, amit bele tudsz vinni a szerepformálásba?

Ezzel a darabbal én is most ismerkedem, nem is láttam, pedig több helyen játszották. A zenéjét természetesen ismertem, de soha nem énekeltem, még fellépésen sem, szóval a darabbal a kapcsolatot még most keresem. Biztos, hogy lesz, úgyhogy ha már játsszuk, fogok tudni pár dolgot mondani.

Akkor ez ebből a szempontból is egy kihívás Neked…

Abszolút. Illetve az is, hogy egy teljesen új csapattal dolgozom. Itt szerintem nagyon erős színészek vannak, nagyon erős a társulati hangulat, és örülök, hogy ennek részese lehetek. Kipróbálhatom azt, hogy engem itt elfogadnak, befogadnak-e, mert annak ellenére, hogy az Operettszínházban nagyon nagy sikerek vannak, kötelességemnek érzem bebizonyítani, hogy nem volt alaptalan az a hit, amit a Színészkamarától kaptam, hogy erre a pályára való vagyok. Ezért dolgozni kell, és jó, hogy ezt itt megtehetem.

Úgy érzed, hogy befogadtak?

Remélem. Ahol eddig szerepeltem, ott mindig szerettek velem dolgozni, jó partnereim voltak, bízom benne, hogy, itt is sikerült.

A rendezővel, Böhm Györggyel már többször dolgoztál együtt. Szerinted miért gondolt Rád a főszerepre?

Szerintem azért, mert Gyurival nagyon régóta együtt dolgozom. Az első főszerepeimet is tőle kaptam a Footloose-Rongyláb című musicalben, amit Győrben játszottam, illetve a Szép nyári napban, amit ő írt Korcsmáros Györggyel együtt. Nagyon hálás vagyok neki, darabokat írt, amiben közreműködhettem, poénokat adott a számba, amitől sikeres lettem, tehát nagyon sok mindent tett értem. Azt gondolom, azért is gondolt arra, hogy Gergőt és engem hívnak le a színházzal erre a szerepre, mert itt vidéken nincs annyi idő egy darabot bepróbálni, nem az van, mint Pesten, hogy két-három hónapot foglalkozunk vele, itt egy hónap alatt össze kell rakni. Gergő is nagyon jól rögzít, gyorsan tanulunk, muzikálisak vagyunk, úgyhogy így könnyebb a rendezőnek is, meg a csapatnak is.

Mik a terveid a jövőben?

Egyelőre befejezni ezeket a bemutatókat, mert most ez nagyon sok volt. Több beugráson, több bemutatón vagyok túl, Münchenben turnéztam Karácsonykor, tehát most úgy tervezem, hogy egy kicsit megállok, átgondolom a dolgokat, mérlegelek. Vannak terveim, de ezekről nem beszélek, nem iszom előre a medve bőrére. Nagyon sok mindent szeretnék megcsinálni, de majd idővel. Eldöntöm még, hogy merre van az előre.

Sándor Petra

Kapcsolódó tartalmak

A nadrág (Karinthy Színház)

Czitrovszky Balázs

Őrült nők a West Enden

admin

Elisabeth premier Berlinben

admin

21 éves csongrádi lány énekel a hollywoodi sikerszerző budapesti koncertjén

Buchmann-Horváth Emese

Holnaptól kapható a West Side Story cd

admin