Hírek, beszámolók

Nem tudok élni nélküled

Régi szerelem, friss szerelem, beteljesületlen szerelem, csapodár szerelem…csalódás, félreértés, újrakezdés, és végül boldog egymásra találás. A Nem tudok élni nélküled cselekményének fő mozgatórugója egyértelműen ez az egyetemes emberi érzés, és az ezernyi vihar, amit az emberi lelkekben és életekben kavarni képes. Az Apostol együttes dalai köré épített musicalt Vajda Anikó álmodta meg az együttes negyvenedik évfordulója alkalmából és Sopron után a József Attila Színházban talált újabb otthonra, ahol Böhm György rendezésében került bemutatásra 2011. december 17-én.

A darab keretét egy százéves szálloda felújítása, és újból megnyitása adja, melyet az Apostol együttes fellépése hivatott megkoronázni. A renoválás alatt álló hotelben dolgozik és emlékszik vissza fiatalságára, és a nagy szerelmével, Misivel (Mikó István) itt eltöltött boldog napokra a tulajdonos pár barátja, Judit (Egri Márta). Az írónő férjétől rég elhidegült, a nagy, de beteljesületlen szerelem emlékeivel küzd, és Londonban tanulmányait folytató fiáért aggódik. A sors furcsa fintora, hogy a ködös Albionban a fiú, Bence (Sövegjártó Áron) kissé szalonspicces állapotban véletlenségből pont a frissen megözvegyült Misihez csenget be, és hirtelen felindulásból beleszeret annak leheletnyit rátarti, ám bájos lányába, Lilibe (Rárósi Anita). A fiatalok szerelme és a Bence iránt érzett szimpátiája okán Misi újból Magyarországra látogat, ahol még nem is sejti, hogy vár rá egy nagy találkozás az elveszettnek hitt volt szerelemmel.

Míg a szálloda felújítása, és az azt körülvevő bonyodalmak hivatottak szolgáltatni a legtöbb komikumot, a Misi – Judit páros visszaemlékezései, önboncolgatása és újból egymásra találása drámaibb vonatkozásokkal gazdagítják a darabot. Mikó István mind alakításával, mind hangi teljesítményével az előadás egyértelmű fénypontja. Az általa megszólaltatott daloknak éle van, szinte új értelmet nyernek, játékával pedig egyértelműen túlmutat a darab keretein. A musical legerősebb, legemlékezetesebb pillanata a Homokvár című dal, mely egyszerű szövegét meghazudtolóan, nem kevés keserűséggel mutat rá a sors kiszámíthatatlanságára és a boldogság mulandó természetére az anya-fia és apa-lánya kvartett előadásában.

A darabban többek között olyan Apostol slágerek csendülnek fel, mint a Nem tudok élni nélküled, Okosabban kéne élni, Homokvár, Búcsúzik a nyár és a Nehéz a boldogságtól búcsút venni. Az előadást az Apostol együttes és a szereplők közös örömzenélése zárja – a közönség legnagyobb örömére. A Nem tudok élni nélküled Apostol rajongóknak mondhatni kötelező, de kellemes családi kikapcsolódást ígér azok számára is, akik dallamos zenével fűszerezett könnyed szórakozásra vágynak.   

 

Horváth Emese

Kapcsolódó tartalmak

Fantom 25 Premier – Interjú Végvári Eszterrel

Nagy Péter

Vámpírok bálja Exkluzív

oldadmin

Fame – A hírnév ára fotóspróba (2015. 06. 25.)

Czitrovszky Balázs

Veled, Uram! – Vér és politika a Thália Színházban

Volf Anna

Párcsere

Mezőfi Orsolya