Kitekintő

NEMZETKÖZI PUCCINI MESTERKURZUS SZIKSZÓN ÉS TOKAJBAN

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi Puccini opera mesterkurzus Szikszó és Tokaj városok támogatásával, június 5 és 8. között, ezúttal Massimo Morelli, Mondok Yvette, Derzsi György és Gaál-Véber Ildikó részvételével.

A nyári képzés ötlete a szikszói származású Kovács Gábor tenorban vetődött fel, aki jelenleg Puccini szülővárosában, Luccában fejleszti operaénekesi képességeit. Egy fiatal magyar operaénekes számára komoly anyagi terhet jelent, ha valódi olasz környezetben szeretné képezni énekhangját, így hát meghívta olasz mesterét, akitől hazai környezetben tanulhatnak a magyar és külföldi diákok. Massimo Morelli karmesterként, énekmesterként és zongoraművészként sem ismeretlen a nemzetközi közönség előtt. Jelenleg a L. Boccherini Konzervatórium docense, emellett a Torre del Lago Puccini Fesztivál Akadémia és a luccai Teatro del Giglio színház karmestere, továbbá a Cartoline Pucciniane koncertsorozat felelőse.

A jelenlegi 4 napos kurzus résztvevői magyar, olasz és görög diákok. A hallgatók az egyéni és csoportos foglalkozások alatt tökéletesíthetik hangképzési technikájukat és a kiválasztott áriákat, illetve csiszolhatják az olasz kiejtésüket Maestro Morelli vezetésével. Ezen kívül Mondok Yvette szoprán művész menedzsment témakörben tart előadást. Gaál-Véber Ildikó mezzótól és coachtól színpadi stresszoldó technikákat sajátíthatnak el a fiatal énekesek, Derzsi György színművész, rendező és zeneszerző irányításával pedig egy-egy Puccini opera jelenet színpadi megjelenítésének kidolgozásával foglalkoznak majd a résztvevők.

A képzés résztvevői Szikszón, a pedagógus napi ünnepségen kedveskednek majd a város nevelőinek egy ünnepi dalcsokorral, a kurzus idején kidolgozott áriákból összeállított záró koncerttel búcsúznak a résztvevők és a képzést vezető tanárok a környék opera kedvelő lakóitól június 8-án csütörtök este 6 órától a tokaji Zsinagóga felújított dísztermében, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Kapcsolódó tartalmak

Tavaszébredés – Beszélgetés Angler Balázzsal

Vincze Dániel

Budapesti Nyári Fesztivál 2011

Kiss Brigitta

Foglalj jegyet a Rebecca premierjére!

admin

Lovagi ebéddel hangolódtak a művészek a 100. Spamalotra

Utasi Nikolett

Olivér! Zalaegerszegen

admin